(video) Pavel Filip confirmă: Ministrul de Externe vrea să demisioneze și țintește un post de ambasador

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, desemnat în această funcție din partea Partidului Democrat și-a exprimat dorința de a renunța la fotoliul guvernamental în favoarea unuia de ambasador, într-o țară europeană. Informația a fost confirmată de către liderul PD, Pavel Filip, la emisiunea UNInterviu, pentru UNIMEDIA.

Foto: gov.md

„Este adevărat că și-a exprimat dorința să-și continue activitatea în funcția de ambasador în Ungaria, dar cu certitudine vom reveni asupra acestei discuții după alegerile prezidențiale”, a declarat Pavel Filip.

Anterior, presa a vehiculat nume dintr-o „listă secretă” cu viitori ambasadori în unele țări europene. Printre aceștia s-ar fi numărat și fostul consilier prezidențial, Vitalie Dragancea, care ar fi urmat să fie numit ambasador la București, informație dezmințită de acesta pentru UNIMEDIA. „Eu nu am nimic cu diplomația și nici măcar nu pot să-mi imaginez de unde cresc picioarele acestei bârfe”, a spus Dragancea.

Alt figurant din listă ar fi fost chiar actualul ministru de Externe, Oleg Țulea, care ar urma să fie numit ambasador în Ungaria. Țulea a refuzat, atunci, să comenteze aceste informații.


Pub