BOP: Câtă încredere au moldovenii în personalitățile politice

Mai puțin de 20 la sută dintre moldoveni au încredere în actualul al statului, Igor Dodon, urmat de lidera PAS, Maia Sandu, care se bucură de încrederea a 12,5% dintre cetățeni. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului Barometrul Opiniei Publice, ediția de toamnă 2020, realizat de Institutul de Politici Publice.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Respondenții au fost rugați să răspundă care este personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere.

Potrivit rezultatelor, primul în topul încrederii este actualul șef al statului, Igor Dodon, care a acumulat 18% din voturi, urmat de lidera PAS, Maia Sandu, cu 12,5%.

Următorii în topul încrederii sunt Renato Usatîi, cu 7,7%, Ilan Șor - cu 4,3%, Octavian Țîcu - 1,2% și Andrei Năstase - 1,1%.

Alte personalități politice au acumulat mai puțin de 1% din încrederea cetățenilor, după cum urmează:

Câtă încredere au moldovenii în politicieni / Sursa:BOP

Totodată, 39 la sută dintre moldoveni au declarat că nu au încredere în niciunul dintre politicieni, alți 3.4% au refuzat să răspundă, iar 8,8% nu au știut să dea un răspuns la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1124 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice, care coincid cu unităţile administrativ teritoriale de până la revenirea la raioane, cu o eroare maximală de +3%, în perioada 8-20 octombrie 2020. Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenţilor.


Pub