Donald Trump anunță decizia unei alte țări arabe de a își normaliza relațiile cu Israelul - Sudanul se va alătura Acordurilor Abraham

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri, Sudan și Israel au căzut de acord își normalizeze relațiile diplomatice, o reușită de politică a externă a acestuia, la mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, relatează CNN.

Foto: Trump

„Președintele a anunțat că Sudan și Israel își vor normaliza relațiile diplomatice – un alt pas mare spre construcția păcii în Orientul Mijlociu și o altă țară care se alătură Acordurilor Abraham”, a anunțat unul dintre purtătorii de cuvânt de la Casa Albă, Judd Deere, pe Twitter, scrie digi24.ro.

Anunțul lui Trump vine la puțin timp după ce Casa Albă a anunțat că a notificat Congresul cu privire la intenția sa de a elimina Sudanul de pe lista țărilor care sponsorizează terorismul. Prim-ministrul acestei țări, Abdalla Hamdok, șeful unui guvern de tranziție, i-a mulțumit lui Trump pentru că a luat decizia de a scoate Sudanul de pe această listă neagră.


Pub