Top 5 cursuri în IT cele mai solicitate la nivel internațional. Acum sunt disponibile și în Moldova

Te-ai hotărât să începi înveți  IT-ul – Felicitări! Domeniul este unul dintre cele mai ofertante în prezent. Cu certitudine, tinerii se află în fața unei dileme atunci când trebuie să-și aleagă specializarea pentru studia și a lucra în domeniu. Mulți sunt în căutarea unor cursuri care să le dezvolte abilitățile și cunoștințele care le vor spori șansele de a obține un job pe măsură. Evident, cele mai solicitate calificări sunt și cele care oferă multe oportunități de învățare, angajare, remunerare financiară și multe alte beneficii. Îți prezentăm în continuare top 5 cursuri IT pe care le aleg tinerii să le studieze la nivel internațional. Acestea pot fi accesate și de tinerii din Republica Moldova, întrucât  sunt acum disponibile la Tekwill  – http://tekwill.md/educatie

Cursuri de JAVA FUNDAMENTALS

Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare cu ajutorul căruia poți face aplicații care rulează pe toate sistemele de operare. Datorită caracterului său versatil, limbajul de programare este alegerea numărul 1 a dezvoltatorilor, este utilizat de milioane de programatori din întreaga lume, iar  97% din desktopurile companiilor internaționale rulează cu Java. Nu este întâmplător faptul că de ceva ani buni Java este în topul limbajelor de programare, la nivel de popularitate –  cei mai mulți specialiști angajați la nivel global, cele mai multe persoane interesate de această specializare etc. Fiind extrem de utilizat în ultimii ani, dar și pentru că multe dintre conceptele fundamentale pe care le înveți în Java sunt transferabile în alte limbaje de programare, cunoașterea limbajului oferă numeroase oportunități de angajare. Doar în zona europeană, numărul de job-uri ce solicită specializări în domeniu cresc de la 600 în sus în fiecare zi.

Cursuri de SQL FUNDAMENTALS

Dacă îți place sfera IT, cu siguranță îți este cunoscut termenul SQL – un limbaj de programare utilizat de aproape toate bazele de date pentru operațiuni de căutare, actualizare, ștergere, modificare dar și pentru oferirea controlului accesului. Aplicațiile precum Spotify, Instagram și Snapchat folosesc SQL pentru a stoca informațiile despre un utilizator, precum locația lui sau preferințele sale. Un studiu internațional a arătat că

SQL a intrat în top 3 limbaje de programare după Javascript și HTML. În mare parte, profesioniștii SQL au gândire analitică și abilități de comunicare. Cunoașterea SQL este o necesitate pentru inginerii de date în primul rând, dar îți poți alege și o specializare în Dezvoltare Database, Analist de date, Administrator de Baze de date, Data Scientist.

Cursuri de Project Management

Și cursurile de Project Management sunt în topul preferințelor tinerilor specialiști. Și asta pentru că în căutarea unui job fain, sunt întâlnite des cereri de Project Manager. Managerul de proiect este nucleul echipei, cel care gestionează sarcinile, supraveghează controlul, bugetul și influențează cultura organizației. Managementul excelent înseamnă unirea clienților și a angajaților, pentru ca acel proiect să aducă beneficii. În munca de management, nu vei fi plictisit niciodată, vei colabora cu membrii din echipe diferite, vei fi constant provocat să rezolvi probleme, vei întâlni zeci de oportunități noi ca să înveți și să te perfecționezi. La cursurile de Project Management înveți cum să livrezi un proiect, care sunt cele mai bune instrumente și practici în management, vei dobândi abilități de leadership și vei afla strategii financiare, IT și concepte de afaceri.

Cursuri de NETWORKING & CYBER SECURITY

În termeni simpli, NETWORKING & CYBER SECURITY include un set de reguli și configurații concepute pentru a proteja confidențialitatea și accesibilitatea rețelelor de calculatoare și a datelor pe care acestea le stochează. Astăzi, tot mai multe companii își mută operațiunile în mediul online și se expun atacurilor cibernetice. Prognozele arată că cererea de profesioniști calificați va fi tot mai mare, iar până în 2028, numărul locurilor de muncă în domeniu va fi cu 32% mai mare.  Subiectul securității digitale ia amploare, luând în considerare că multe aplicații pe care le folosim zilnic au acces la informațiile noastre și pot fi utilizate în scopuri proprii, dacă acestea nu sunt protejate. Cunoștințele în domeniu se pot învăța online sau prin accesarea cursurilor oferite de mentori cu experiență în urma cărora vei obține un certificat și care te va ajuta să te angajezi mai ușor într-o companie sau să faci freelancing.

Curs de ALGORITMI ȘI STRUCTURI DE DATE

Datele și algoritmii reprezintă o ramură a informaticii care permite crearea de programe computerizate și optimizate pentru suporturi tehnologice. Structura datelor înseamnă stocare și organizare, iar algoritmii sunt pașii parcurși pentru a rezolva o problemă.

La angajare, giganții tech precum Google, Amazon, Facebook solicită potențialilor candidați cunoștințe despre structuri de date și algoritmi, pe motiv că aceste abilități

îmbunătățesc capacitățile candidaților de soluționare a diferitor sarcini și le amplifică logica și gândirea critică. Exacte aceste cunoștințe pot fi dobândite sub îndrumarea specialiști la cursuri concentrate pe Structuri de Date și Algoritmi.

Înainte de a face alegerea potrivită, informați-vă temeinic despre specializările IT și alegeți ramura care vă place cel mai mult. Aceste cursuri sunt disponibile pe pagina Tekwill.md, iar oricare va fi alegerea ta – aceste sesiuni de instruire cu siguranță vor fi contribui la succesul tău pe viitor. Intră pe http://tekwill.md/educatie și alege ce ți se potrivește.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.