13:44:47 29.03.2024
Stiri

Andrei Năstase: „Încă patru ani cu Dodon vor fi un DEZASTRU total. Victoria sa păstrează la frontiera de Est a UE un status quo care va crește exponențial costurile de securitate ale României și UE. Sunt mai decis ca niciodată să-l trimit în istorie”

Actualitate 23.10.2020 11:14 Vizualizări1638 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase: „Încă patru ani cu Dodon vor fi un DEZASTRU total. Victoria sa păstrează la frontiera de Est a UE un status quo care va crește exponențial costurile de securitate ale României și UE. Sunt mai decis ca niciodată să-l trimit în istorie” Facebook


Candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, susține că Igor Dodon, actualul președinte al R. Moldova „este cel mai slab și iresponsabil președinte pe care putea să-l aibă Moldova vreodată”. „Are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist și populist în egală măsură. Eu sunt încrezător și mai decis ca niciodată să-l trimit pe Igor Dodon în istorie”, a declarat Andrei Năstase, ântr-un interviu pentru PS News.

Andrei Năstase amintește că Platforma „Demnitate și Adevăr” a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea faptelor apărute în investigația Centrului „Dossier” și „Rise Moldova” care a dezvăluit mai multe informații despre legăturile șefului statului cu responsabili din cadrul administrației președintelui rus. „Nu va fi deloc convenabil pentru nimeni să asistăm neputincioși la un deznodământ care să presupună câștigarea de către Igor Dodon a unui nou mandat de președinte”, mai spune acesta.

„Personal, de fiecare dată când faptele sau acțiunile lui Igor Dodon au depășit atribuțiile constituționale ale președintelui sau au încălcat legile țării, m-am adresat Procuraturii Generale prin denunțuri repetate. Există în acest moment, în lucru procurorilor, foarte multe dosare pe numele acestui Igor Dodon. După aceste alegeri prezidențiale, când acest domn nu va mai avea imunitate, iar justiția va fi eliberată din strânsoarea regimului său, va trebui să răspundă în fața legii. În comparație cu toți ceilalți actori proeuropeni de pe scena politică de la Chișinău, eu și Platforma „DA” suntem în război deschis cu acest președinte”, a declarat Năstase.

Potrivit liderului Platformei „DA”, în jurul lui Dodon gravitează o serie întreagă de personaje care, în mod cert, „dacă ar face obiectul unor investigații suplimentare, ar trebui și ele să facă parte din aceste dosare penale care au ca subiect trădarea de patrie”. „Instituția prezidențială din R. Moldova a fost complet decredibilizată de acest președinte. Procuratura Generală pare pur și simplu încremenită și așteaptă parcă deznodământul acestor alegeri prezidențiale. Situația este extrem de delicată, iar potențiala fraudare a alegerilor prezidențiale de către Igor Dodon devine din ce în ce mai probabilă în actualul context. Europa și lumea civilizată nu trebuie să permită fraudarea alegerilor de la 1 noiembrie.”.

Acesta a mai adăugat că moldovenii nu trebuie să admită realegerea lui Dodon, care ar colabora cu serviciile secrete rusești.

„Igor Dodon este cel mai slab și iresponsabil președinte pe care putea să-l aibă Moldova vreodată. Are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist și populist în egală măsură. Dar, cel mai grav lucru este că acest Igor Dodon este un om slab, fără principii și extrem de vulnerabil. Majoritatea oamenilor din R. Moldova știu acest lucru și au înțeles în acești patru ani care au trecut că nimic nu poate fi mai dăunător pentru viitorul nostru decât o altă perioadă de patru cu acest președinte în fruntea țării. Igor Dodon, imediat după ce a primit pe tavă guvernarea de la fostul guvern proeuropean, a aruncat Moldova într-o criză generalizată socială, economică și sanitară. Igor Dodon a preluat regimul oligarhic de la fugarul Vladimir Plahotniuc. Vă spun încă de acum că acest Igor Dodon este deja istorie. Nu voi mai permite ca R. Moldova să fie un poligon experimental pentru astfel de indivizi. În fața Rusiei, Andrei Năstase nu va sta niciodată în genunchi, așa cum a stat, încă de la începutul carierei sale politice, Igor Dodon”, a precizat candidatul.

Sursa citată a mai adăugat că, în mod normal, Igor Dodon ar trebui să facă un pas în spate în urma acestor acuzații, însă dânsul nu va face nniciodată acest lucru.

„A fost un elev foarte „silitor” al vechii școli sovietice unde s-a predat zeci de ani la rând lupta pentru putere, ca formă supremă de parvenire politică. Igor Dodon nu va fi lăsat de stăpânii săi să cedeze puterea în mâinile unui președinte proeuropean. Ca atare, așa cum ne-am obișnuit aici, în stânga Prutului, pentru dreptatea, libertatea și bunăstarea noastră trebuie să ne luptăm până la ultima picătură de energie, până la capăt. De la astfel de personaje nu trebuie să avem așteptări, nu putem să ne lăsăm înșelați de ipoteza în care Igor Dodon gândește și raționează asemenea nouă, celor care prețuim democrați, statul de drept, independența justiție, drepturile și libertățile oamenilor. Igor Dodon trebuie bătut în alegeri și trimis în istorie, iar eu sunt singurul care-l poate bate în turul al doilea. Încă patru ani cu Dodon vor fi un dezastru total.

Trebuie să fim responsabili cu toții și să înțelegem că o victorie a lui Igor Dodon păstrează la frontiera de Est a Uniunii Europene un status quo care va crește exponențial costurile de securitate ale României și Uniunii Europene în această regiune. Dar, eu m-am înscris în această cursă ca să câștig în numele și pentru oamenii țării mele, iar acest lucru se va întâmpla. Eu sunt încrezător și mai decis ca niciodată să-l trimit pe Igor Dodon în istorie”, a conchis Andrei Năstase.

Mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md