10:31:02 29.03.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre IMIXTIUNEA lui Putin în alegerile prezidențiale din R. Moldova: „Putin a pierdut orice simț al decenței și promovează candidatul Dodon, chiar cu prețul unor minciuni”

Actualitate 23.10.2020 14:14 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre IMIXTIUNEA lui Putin în alegerile prezidențiale din R. Moldova: „Putin a pierdut orice simț al decenței și promovează candidatul Dodon, chiar cu prețul unor minciuni”


Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se implică deschis în scrutinul prezidențial de pe 1 noiembrie, după ce a declarat ieri, în cadrul Clubului de discuții „Valdai”, că speră foarte mult că moldovenii „vor aprecia eforturile actualului președinte (Dodon n.r.) de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă”.

Potrivit editorialistului Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, a devenit deja o obișnuință ca Moscova să se implice în scrutinele de la Chișinău. Totuși, de această dată intervenția Kremlinului este mai exagerată ca oricând, deoarece încerca să le vândă cetățenilor R. Moldova „un candidat compromis”.

„Ne-am obișnuit cu faptul că Putin se implică de fiecare dată în alegerile din R. Moldova. E adevărat că de data aceasta e mai energic, mai exagerat cu niciodată. Mai întâi, Putin personal a avut o videoconferință cu Dodon, apoi a ieșit Lavrov și a acuzat SUA de implicare în alegerile prezidențiale din R. Moldova, apoi a ieșit acel Narîșkin. Toate astea vorbesc despre o anumită disperare, despre o dorință foarte puternică „de a le vinde” cetățenilor R. Moldova un candidat compromis, mincinos, despre care se știe că este corupt. Dar fiindcă reprezintă interesele Rusiei și slujește cu credință Rusiei, Putin a pierdut orice simț al decenței și promovează acest candidat, chiar cu prețul unor minciuni”, a declarat Nicolae Negru pentru Radio Chișinău.

Tot ieri, Putin a spus că economia R. Moldova e dependentă de cea a Federației Ruse și că nimeni altcineva nu mai importă vinurile moldovenești. Declarațiile acestuia sunt combătute, însă, de statisticile oficiale care arată că peste 65% din exporturile moldovenești merg spre piețele UE, iar în Rusia ajung sub zece la sută.

Mai mult, anul trecut Rusia a fost abia al treilea importator de vin moldovenesc după cantitate, în urma României și Poloniei, și abia al 5-lea după preț, fiind depășită și de China, și de Cehia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md