03:57:18 20.04.2024
Stiri

UTIL // 12 simptome care pot indica prezenţa cancerului la femei

Actualitate 23.10.2020 19:30 Vizualizări1333 Autor: Ziarul National
UTIL // 12 simptome care pot indica prezenţa cancerului la femei


De regulă, femeile au tendinţa să fie mult mai atente cu sănătatea lor şi obişnuiesc să îşi facă mai des analize şi controale medicale de rutină, pentru a preîntâmpina orice problemă de sănătate.

De regulă, femeile au tendinţa să fie mult mai atente cu sănătatea lor şi obişnuiesc să îşi facă mai des analize şi controale medicale de rutină, pentru a preîntâmpina orice problemă de sănătate.

Însă, există şi cazuri, în special în rândul femeilor foarte tinere, în care anumite simptome pot da de gol faza de debut a unui anumit tip de cancer.

Iată 12 semne care ar trebui să pună orice femeie pe gânduri, dar mai ales care ar trebui să o împingă spre un control medical amănunţit!

Pierdererea bruscă în greutate – majoritatea femeilor ar fi mai mult decât încântate să piardă kilograme fără să facă nimic în mod special, însă în momentul în care se pierd mai mult de 4 kilograme în 30 de zile, fără să fi existat schimbări în regimul alimentar sau un program de exerciţii fizice intense, ar fi cazul ca persoana respectivă să meargă la medic pentru că de vină poate fi o problemă cu glanda tiroidă, mai exact hiperactivitatea tiroidiană.

Balonarea – este un simptom atât de frecvent întâlnit şi totuşi atât de uşor trecut cu vederea. Totuşi, mare atenţie pentru că poate fi şi un semnal de cancer ovarian. Alte simptome ale cancerului ovarian includ durerea abdominală sau pelviană, senzaţia de preaplin şi necesitatea de a urina frecvent. Dacă te confrunţi cu balonarea în fiecare zi şi aceasta persistă pe o perioadă mai lungă de 2 săptămâni, ar trebui să iei în considerare vizita la specialist pentru teste suplimentare.

Modificări la nivelul sânilor – cum ar fi roşeaţa sau subţierea anumitei porţiuni din piele, precum şi apariţia unor noduli sunt simptome îngrijorătoare ale cancerului mamar. De asemenea, dacă observi că din sfârcuri au loc scurgeri, ia imediat legătura cu doctorul pentru că nu este deloc normal.

Sângerările în afara menstruaţiei – în perioada de premenopauză şi după instalarea acesteia, femeile au tendinţa să ignore astfel de simptome, însă trebuie să fie conştiente că sângerările în afara menstrei pot fi un sermnal de alarmă pentru cancerul endometrial. Peste două treimi dintre persoanele diagnosticate cu cancer endometrial prezintă sângerări anormale.

Atenţie la aluniţe – orice modificare de culoare, dimensiune sau formă a aluniţelor poate fi un semn de cancer de piele. De asemenea, pielea foarte uscată sau care îşi schimbă culoarea fără un motiv anume sunt simptome care trebuie să îţi dea de gândit.

Dificultăţi în înghiţire – durerea resimţită la nivelul gâtului şi imposibilitartea de a înghiţi alimente solide pot da de gol cancerul de esofag.

Prezenţa sângelui în scaun sau în urină – nu înseamnă neapărat că suferi de hemoroizi, ci poate fi un simptom comun al cancerului de colon.

Depresia şi durerile de burtă – pot semnala un risc crescut de cancer pancreatic, însă sunt necesare investigaţii suplimentare.

Indigestia – nu apare doar dacă am mâncat ceva nu ne-a priit, ci şi în caz de cancer de stomac, de esofag sau de gât. Medicul te poate lămuri în urma analizării istoricului familial şi testelor specifice.

Pete pe limbă – în special cele de culoare albă, sunt simptome ale unei afecţiuni precanceroase numită leucoplachie, care poate evolua în cancer oral.

Febra – dacă nu este cauzată de o răceală sau o infecţie în corp, febra resimţită frecvent poate indica răspândirea celulelor canceroase în organism, în special în cazul leucemiei sau limfomului, tipuri de cancer al limfocitelor (celulelor albe din sânge).

Tusea persistentă – este specifică în cazurile de alergie, gripă, răceală sau chiar în cazul administrării anumitor medicamente. Însă, dacă tusea se cronicizează pe o perioadă de 3-4 săptămâni, nu trebuie ignorată pentru că este un semnal de alarmă în cancerul pulmonar, mai ales dacă eşti fumătoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md