Ministrul educației este încrezător că în 2021 se va reuși organizarea examenelor de BAC

BAC-2018-1

Ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, se rată încrezător că în anul 2021 examenele de absolvire vor putea fi organizate. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene.

„Incertitudinea este cuvântul care caracterizează perioada pe care o trăim, însă experiența pe care am acumulat-o în această perioadă ne face încrezători că anul acesta vom reuși să organizăm sesiunea de examene 2021. Experiența anilor precedenți ne demonstrează faptul că în procesul organizării examenelor naționale avem încadrați profesioniști desăvârșiți”, a afirmat oficialul.

În context, Lilia Ivanov, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a menționat că pentru elaborarea subiectelor de examen în sesiunea 2021 vor fi constituite șapte grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, cinci grupuri pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului și 37 de grupuri pentru examenul național de bacalaureat.

Activitatea fiecărui grup de lucru este monitorizată de către un coordonator care este responsabil de varianta finală a testului de examen atât din punct de vedere științific, cât și al securității informației.

Fiecare coordonator semnează angajamentul de asigurare a securității materialelor de examen.

Amintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat orarul examenelor naționale pentru anul școlar 2020/2021, care poate fi vizualizat aici.

În anul 2020, din cauza situației pandemice, atât elevii claselor a IX-a, cât și cei de a XII-a au fost scutiți de examenele de absolvire.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente