fbpx

Usatîi, despre plecările din Pro Moldova: „Dodon creează o nouă majoritate parlamentară”

Renato Usatîi consideră că prin intermediul plecărilor din Pro Moldova Igor Dodon ar crea o nouă majoritate parlamentară. Potrivit lui, ar putea urma și alte retrageri din cadrul formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a menționat, în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova că în cazul unei eventual înfrângeri la prezidențiale actualul șef al statului va trebui să aducă anumite explicații cetățenilor. În același timp, potrivit lui, actualii parlamentari din PSRM, cei din Partidul ȘOR și cei neafiliați ar putea forma o nouă majoritate în Legislativ, însă fără democrați.

Precizăm că actualmente, socialiștii au 37 de deputați în Parlament. Aceștia sunt urmați de PAS (14) și PDM (13) și Platforma DA (11). Celelalte mandate le revin Partidului ȘOR, deputaților independenți și celor neafiliați.

Anterior, PSRM și PDM au făcut coaliție pentru a forma coaliția de guvernare. Majoritatea însă a devenit șubredă în contextul în care deputații democrați Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Adnronachi au fost excluși din rândul democraților.

CITEȘTE ȘI:

Reacția lui Andrian Candu după plecările din Pro Moldova: „S-ar putea să mai pierdem colegi”

Articole asemănătoare

Back to top button