/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Au fost actualizate alertele de călătorie. Noile măsuri impuse pentru moldovenii care planifică să călătorească în afara țării 

23 octombrie 2020, ora 19:48

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii Moldova.

Astfel,  potrivit noilor modificări, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepţii: membri de familie ai cetăţenilor români, persoane care posedă o viză de lungă şedere, persoane care se deplasează în interes profesional.

Totodată, Cetățenii străini, în conformitate cu prevederile Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, începând cu data de 28 septembrie curent, vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu respectarea următoarelor cerințe: prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare, prezentarea la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19.

În continuare, în Franța este menținută starea de urgență sanitară. Deplasările sunt interzise între orele 21:00 și 06:00 în 54 de departamente din Franța metropolitană, precum și în Polinezia Franceză.

Precizăm că Guvernul Italian a prelungit starea de urgență sanitară până la 31 ianuarie 2021, fiind și noi măsuri de combatere a infecției provocate de COVID-19, care au fost aprobate la 12 octombrie curent de Guvernul Italiei, prin noul decret-lege, care vor fi valabile pentru perioada 14 octombrie – 13 noiembrie curent.

De asemenea, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram