image
Sursa foto: GettyImages

Italia înregistrează un nou record zilnic de infectări cu coronavirus

Valul doi al pandemiei de coronavirus vine cu noi recorduri de infectări în Italia. Țara, printre cele mai afectate în primul val, înregistrează din nou un record al infectărilor zilnice de la începutul pandemiei - 16.079 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - a comunicat Ministerul Sănătății al Guvernului de la Roma. Miercuri fuseseră raportate 15.199 de cazuri.

Italia a raportat, pe lângă numărul uriaș de infectări, și 136 de decese din cauza Covid-19, o creștere ușoară față de ziua precedentă, în care fuseseră raportate 127. Numărul deceselor se păstrează semnificativ mai mic față de primul val, spre deosebire de cel al infectărilor - în lunile de primăvară, la apogeul pandemiei din peninsulă, s-a ajuns la un număr de peste 900 de decese.

Până în prezent, 36.968 de oameni au murit în Italia din cauza noului coronavirus, la un total 465.726 de contaminări.

După scăderea înregistrată pe perioada verii, infecţiile s-au accelerat în ultimele câteva săptămâni. Deşi în prezent ele sunt mult mai răspândite în întreaga ţară decât în timpul primului val din Italia, regiunea cea mai afectată este încă o dată Lombardia, în jurul capitalei financiare Milano.

Joi, Lombardia a înregistrat 4.125 dintre cazurile noi raportate în Italia, în timp ce regiunea vecină, Piemont, a fost pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de contagieri, cu 1.550 de cazuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: