Ion Chicu, în inspecție la Glodeni, după abaterile semnalate în programul „Drumuri bune pentru toți”

Premierul Ion Chicu s-a deplasat astăzi în raionul Glodeni, pentru a se documenta despre mersul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii drumurilor şi problemele întâmpinate în acest proces.

Foto: gov.md

Șeful Executivului a mers în satul Cajba, unde a fost reparată o porțiune de cca 425 metri de drum, pe o lățime de 4 metri. Tronsonul va facilita accesul a cca 1600 de locuitori din zonă la punctul medical și gimnaziul din localitate și va permite lărgirea traseului pentru ruta locală Glodeni – Cajba. Costul lucrărilor de reparație au ajuns la 1 milion 20 de mii de lei, bani alocați prin intermediul Programului Național „Drumuri bune pentru toți”.

Premierul a examinat necesitatea de reabilitare a unui sector de 4 km de drum, care constituie singura cale de acces în localitatea Ciuciulea, Glodeni. Potrivit Planului elaborat de autoritățile publice locale, valoarea investițiilor necesare este de cca 22 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane sunt prevăzute în bugetul Consiliului raional.

Lucrările de reparație au demarat recent, iar pentru finalizarea întregului sector mai sunt necesare investiții de cca 20 de milioane de lei.

Ion Chicu s-a documentat privind mersul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii și în satul Cuhnești din comuna Balatina, pentru care Guvernul a repartizat 1,1 milioane de lei pentru reparația drumurilor. De asemenea, în localitate va fi construită o stație de așteptare a transportului.

În 2021, Administrația de Stat a drumurilor planifică să aplice un strat de asfalt pe traseu în interiorul acestor localități, pentru a diminua riscurile fluxului auto de mare tonaj.

La momentul actual, în 7 localități din raionul Glodeni, lucrările au fost finalizate, iar în alte 4 localități sunt în proces.

„Am discutat cu agenții economici, care vor mobiliza echipe suplimentare, ca lucrările să fie executate în termen și să putem valorifica sumele alocate. Sperăm că vom avea timp bun și vom reuși să realizam aceste lucrări calitativ", a spus Ion Chicu.

În total, în raionul Glodeni vor fi reparați 13,8 km de drumuri în 21 de localități. Suma investițiilor se ridică la peste 19 milioane de lei.

Lucrări de reparație Glodeni / Sursa:gov.md
Lucrări de reparație Glodeni / Sursa:gov.md


Pub