PLDM va susține candidatul de dreapta în turul II la prezidențiale, dar cu o condiție. Iată care este aceasta

Candidatul PLDM la prezidențiale, Tudor Deliu, este sigur că va accede în turul II al scrutinului electoral, iar dacă, totuși, acest lucru nu se va întâmpla, atunci candidatul de pe eșichierul de dreapta va trebui întâi să discute cu organele colegiale ale formațiunii, pentru a solicita susținerea liberal-democraților. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

„Partidul Liberal Democrat a decis că în turul II îl va susține pe Tudor Deliu”, a declarat Deliu, mai în glumă, mai în serios.

Totuși, dacă nu va trece în turul II candidatul PLDM, pentru a obține susținerea formațiunii, candidatul care va accede în turul II va trebui întâi să discute cu organele colegiale ale PLDM.„Cel care va accede în turul doi de pe eșichierul de dreapta trebuie neapărat să vină să discute cu organele colegiale ale partidului. Eu sunt gata să discut cu orice partid, dar declarația candidatului încă nu poate fi părerea comună a tuturor membrilor și simpatizanților. Timp de 2 săptămâni ei trebuie să se mobilizeze și să lucreze pentru candidatul pe care îl susține nu Deliu, ci partidul”, a precizat Deliu.

Totodată, acesta a promis că „nici sub pistolet nu-l va susține pe Igor Dodon”.

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. În cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris 8 candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea).


Pub