Principală  —  IMPORTANTE   —   Candidata PAS la prezidențiale spune…

Candidata PAS la prezidențiale spune ce l-ar fi întrebat pe contracandidatul ei, Igor Dodon, în cazul în care acesta ar fi participat la dezbatere: „Ce era totuși în punga neagră primită de la Plahotniuc?”

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale, Maia Sandu, care anterior a declarat că va participa doar la dezbaterile la care va participă și concurentul electoral, candidatul independent susținut public de socialiști, Igor Dodon, a menționat care sunt câteva întrebări pe care le-ar fi acordat contracandidatului ei în cazul în care acesta s-ar fi prezentat la dezbateri.

Joi seară, fiind prezentă la emisiunea de dezbatere „Eu vreau să fiu președinte”, de la postul Pro TV, la care a fost invitat și concurentul electoral Igor Dodon, însă nu s-a prezentat, candidata PAS, Maia Sandu a menționat că una dintre întrebările pe care le-ar fi acordat contracandidatului ei este „ce se afla totuși în acea pungă neagră pe care fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc intenționa să i-o înmâneze”?

E laș că nu am venit aici, nu are ce să le spună cetățenilor și știe acest lucru. L-aș fi întrebat ce era totuși în acea pungă neagră pe care a primit-o de la Plahotniuc, l-aș fi întrebat câte pungi negre a primit el sau colegul lui Cornel de-a lungul timpului de la Plahotniuc. L-aș fi întrebat dacă s-a interesat atunci când primea banii de la Plahotniuc din ce scheme de corupție sunt, dacă sunt din furtul miliardului, dacă erau din banii furați de la Metalferos, pentru că a ieșit procurorul general de curând și ne-a spus că doar de la Metalferos, doar de la o singură întreprindere de stat, s-au furat miliarde lei și atunci când au venit să ne spună că le ajung banii ca să majoreze pensia doar cu 1 % și că ar vrea dar nu pot să majoreze mai mult, imaginați-vă dacă miliardul acesta de lei furat de la Metalferos, unde director financiar lucrează nașul lui Igor Dodon, dacă acest miliard nu se fura și rămânea la stat ca să poată să fie redirecționat.

L-aș fi întrebat cum se întâmplă reforma justiției, pentru că ceea ce vedem noi sunt bandiți eliberați de la închisoare, hoții eliberați de la închisoare, vedem judecători și procurori care teoretic erau anchetați, iar acum li s-a închis dosarele. Am văzut cazuri când oamenii care au fost implicați în trafic de copii sunt eliberați de la închisoare. Asta este reforma justiției pe care o promovează guvernarea lui?”, a declarat Maia Sandu.

La 18 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat public o secvență video de la o întâlnire dintre Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut atunci inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.

La dezbaterea de joi de la Pro TV au fost invitați concurenții electorali – candidata PAS, Maia Sandu și candidatul idependent, susținut public de PSRM, Igor Dodon.

Igor Dodon nu a participat la dezbatere.

Anterior, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat că va participa la dezbateri doar cu concurentul electoral, candidatul independent, susținut public de către PSRM, Igor Dodon.

Maia Sandu a menționat că Igor Dodon este unicul ei oponent în această campanie electorală pentru scrutinul prezidențial și că „nu se va bate cu ceilalți candidați înregistrați în cursă.

La 9 octombrie, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) la prezidenţiale Maia Sandu l-a cheamat public pe candidatul independent Igor Dodon la o dezbatere publică în perioada 26-30 octombrie.

Igor Dodon a menționat anterior, de mai multe ori, că nu va participa la dezbateri electorale.

Eu am luat decizia să nu particip dezbateri electorale cel puțin până la 1 noiembrie, voi participa la întâlnirile cu oamenii”, a menționat Dodon.