(video) Ex-deputatul PD, Iurie Bolboceanu, despre plecarea lui Plahotniuc din țară: „El și acum dirijează cu direcțiile de bază”

Ex-deputatul PDM, Iurie Bolboceanu susține că odată cu plecarea lui Vladimir Plahotniuc din țară lucrurile nu s-au schimbat în fond. Mai mult, spune că Plahotniuc și acum dirijează „direcțiile de bază, așa cum o făcea și până acum”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă cineva crede că prin plecarea unei persoane s-a demontat un sistem care a fost construit 5-6 ani intensiv și cu resurse, și cu tot felul de scheme de promovare, noi greșim foarte mult. Sistemul este pe loc, sistemul activează și acum și plecarea unei persoane nu a schimbat nimic. Eu nu personal nu văd această schimbare”, spune Iurie Bolboceanu.

De asemenea, ex-deputatul PDM, susține că Vladimir Plahotniuc ar dirija și în prezent direcțiilede bază din Republica Moldova, chiar dacă fostul lider PD este în afara țării și este dat în căutare internațională pentru mai multe capete de acuzare.

„Nu cred că el poate fi înlocuit. Eu cred că el și acum dirizează cu direcțiile de bază, pe care le dirija și până acum. Unicul lucru care i-a ieșit de sub control, așa cred eu, asta este Procuratura Generală și asta este o provocare mare pentru el”, este de părere Bolboceanu.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Astăzi, Procurorul General a anunțat că Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc din Cipru și din Arabia Saudită.

La 29 septembrie, Procurorul General a semnat cererea prin care a solicitat autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider al PD, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Potrivit informațiilor oficiale, Plahotniuc s-ar fi aflat pe teritoriul acestei țări începând cu data de 10 septembrie.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.


Pub