17:17:31 16.04.2024
Stiri

Procuratura Generală a trimis cereri de EXTRĂDARE a lui Vlad Plahotniuc în Turcia, Cipru și Arabia Saudită: Ce răspunsuri a primit

Actualitate 22.10.2020 09:43 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală a trimis cereri de EXTRĂDARE a lui Vlad Plahotniuc în Turcia, Cipru și Arabia Saudită: Ce răspunsuri a primit


Procuratura Generală (PG) a trimis cereri de extrădare în privința lui Vlad Plahotniuc în Turcia, Cipru și Arabia Saudită.

Șeful PG, Alexandr Stoianoglo, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce a primit până acum răspuns doar din Arabia Saudită care a arătat că Plahotniuc nu a trecut frontierele sale în ultima perioadă.

CITIȚI și INTERVIU // Cu ce acte circulă Vlad Plahotniuc prin Europa? Șeful INTERPOL de la Chișinău: „Foarte multe state ne-au comunicat că Plahotniuc nu figurează la traversări de frontieră. Și aici vorbesc practic de toate statele europene”

„Până acum, noi nu am primit niciun răspuns de la autoritățile din Turcia. În afară de Turcia, PG a expediat cereri de extrădare a domnului Plahotniuc și din Republica Cipru, și din Arabia Saudită. Până acum avem răspuns numai din Arabia Saudită, potrivit căruia domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite. Suntem în așteptare”, a declarat Stoianoglo.

Amintim că șeful Centrului cooperare polițienească internațională al Inspectoratului General al Poliției (INTERPOL), Viorel Țentiu, a declarat, într-un interviu acordat Ziarului NAȚIONAL, că ultima informație oficială pe care a recepționat-o instituția pe care o conduce este că Vlad Plahotniuc a intrat pe 10 septembrie curent în Turcia, venind din România. La București a ajuns cu trei zile mai devreme, tot din Turcia.

Vlad Plahotniuc a părăsit teritoriul SUA, unde s-a aflat un an de la fuga din R. Moldova, pe 28 august curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md