04:48:27 25.04.2024
Stiri

AUDIO // Un șef din Transnistria povestește cum s-au fraudat alegerile din 2016 și 2019 de pe malul drept al Nistrului: „Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe...”

Actualitate 22.10.2020 11:29 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
AUDIO // Un șef din Transnistria povestește cum s-au fraudat alegerile din 2016 și 2019 de pe malul drept al Nistrului: „Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe...”


Riscul manipulării votului alegătorilor din stânga Nistrului se menține și la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, având în vedere practica de la scrutinele electorale din 2016 și 2019.

Reporterii de la „Jurnal TV” au sondat terenul, pentru a vedea ce metodă de transportare a alegătorilor din regiunea transnistreană va fi utilizată la alegerile din 1 noiembrie 2020.

Surse demne de încredere au comunicat „Jurnal TV” numele responsabilului transnistrean care a coordonat o aripă a schemei de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare din dreapta Nistrului la alegerile prezidențiale din 2016 și la cele parlamentare din 2019. Este vorba de Serghei Rozenberg, adjunct al președintelui consiliului deputaților poporului din Grigoriopol. El a fost responsabil de transportarea și organizarea votului la Doroțcaia. Am vrut să verificăm dacă Rozenberg a primit deja indicații și pentru alegerile din 1 noiembrie 2020.

„Pe cine să pregătim? Vă referiți la oameni? - Da, la oameni. - Nu numai eu m-am ocupat de asta. Eram o echipă întreagă. Fiecare a avut sarcina lui. - Mi-au zis că dumneavoastră erați responsabil de bani. - Păi, nu doar eu eram răspunzător de aceasta. Se ocupa o persoană aparte, care îmi transmitea mie banii, iar eu îi împărțeam. - Cât ați împărțit data trecută, ca să înțelegem cât să vă dăm acum? - Eu nu voi răspunde la aceste întrebări la telefon. Ce e o problemă să ne întâlnim? - Vin acolo unde spuneți. - Spuneți-ne, câtă lume aproximativ. Trebuie să vă ajutăm cu autobuzele și microbuzele? - Eu n-am fost responsabil de asta. Noi am fost o echipă. Unul era responsabil de autobuze, altul de finanțe. Pentru finanțe erau responsabili chiar câțiva oameni. Banii erau aduși de altcineva”, a răspuns Serghei Rozenberg, adjunct al președintelui consiliului deputaților poporului din Grigoriopol, la întrebările adresate de reporterii „Jurnal TV”.

Citiți AICI mai multe detalii și audiați discuția jurnaliștilor de la Chișinău cu funcționarul transnistrean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md