12:59:20 29.03.2024
Stiri

Barack Obama și Donald Trump s-au atacat în campanie. “E un unchi nebun și un rasist”. Ce a spus Trump despre fostul președinte

Actualitate 22.10.2020 14:56 Vizualizări989 Autor: Ziarul National
Barack Obama și Donald Trump s-au atacat în campanie. “E un unchi nebun și un rasist”. Ce a spus Trump despre fostul președinte


Președintele american Donald Trump și predecesorul său, Barack Obama, s-au atacat reciproc în timpul unor mitinguri de campanie ținute de aceștia, transmite BBC.

Aflat în Pennsylvania pentru a face campanie candidatului democrat la Casa Albă, Joe Biden, Barack Obama l-a asemănat pe Donald Trump cu un “unchi nebun” și a spus că acesta impulsionează rasiștii.

În Carolina de Nord, președintele republican a râs de Barack Obama, spunând că s-a înșelat în privința rezultatelor de la alegerile din 2016.

Cu 13 zile înainte de alegeri, Joe Biden are un avans considerabil la nivel național.

Însă diferența este mai mică în câteva state americane, care ar putea vota oricare dintre candidați și în cele din urmă să decidă rezultatul de pe 3 noiembrie.

Americanii votează mai devreme anul acesta, atingând un nivel record de 42 de milioane de oameni care și-au exprimat votul prin corespondență sau în persoană.

Trump a direcționat mare parte din atacul său, în timpul mitingului de miercuri seară din Gastonia, împotriva contracandidatul democrat la Casa Albă.

El a spus că votanții vor trebui să aleagă între o „super redresare Trump” sau o „criză adâncă a lui Biden”.

Joe Biden nu a fost în această săptămână pe teren în campanie, el fiind în pregătiri pentru ultima dezbatere prezidențială de joi noaptea în Nashville, Tennessee, în vreme ce Donald Trump a ținut mitinguri electorale în statele unde bătălia este mai aprinsă.

Președintele nu s-a putut abține și l-a atacat pe Obama, care a intrat în campanie, pe teren, joi, pentru prima dată de la convențiile politice din august.

„Nimeni n-a făcut campanie mai tare pentru Hillary Clinton cea necinstită decât Obama, nu-i așa? Era peste tot”, le-a spus Trump susținătorilor, care au huiduit când au auzit numele fostului adversar politic.

Președintele american a adăugat: „Cred că singurul care era mai nemulțumit decât Hillary cea necinstită în acea noapte era Barack Hussein Obama”.

Trump a râs de informația potrivit căreia Obama nu a fost entuziasmat la nominalizarea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. Biden a fost vicepreședintele fostului șef de stat, în perioada 2009-2017.

În 2016, se pare că Barack Obama ar fi pus presiune pe Joe Biden pentru a sta pe margine și să-i permită candidatura lui Hillary Clinton, crezând că are șanse mai bune de a-l bate pe Trump.

Anul trecut, Obama a spus că există o nevoie de “sânge proaspăt” în conducerea Democraților, afirmație care a fost interpretată ca fiind un afront față de Joe Biden.

După ce l-a atacat pe Trump pentru gestionarea situației pandemice și a economiei, Obama s-a referit în timpul unui miting din Philadelphia la tweet-urile președintelui.

El a spus că dacă Biden câștigă „nu vom avea un președinte care face tot posibilul să insulte pe cineva care nu-l sprijină, sau să amenințe cu închisoarea. Ăsta nu este un comportament normal de președinte”.

Obama - care rămâne una dintre cele mai populare personalități din partidul Democrat – a spus că votanții nu ar tolera o astfel de conduită de la un membru al familiei, „cu excepția poate a unui unchi nebun de undeva”.

„De ce îl scuză oamenii pentru asta? Păi, așa e el, așa este el. Nu, este...nu! Există consecințe la aceste acțiuni. Impulsionează și alți oameni să fie nemiloși, dezbinători și rasiști. Și erodează structura societății noastre. Acel tip de comportament contează. Caracterul contează”, a spus Barack Obama.

În privința pandemiei, Obama a făcut aluzie la recentele afirmații ale lui Trump despre Covid-19: „Donald Trump nu ne va proteja dintr-odată. Nici nu poate face pașii de bază pentru a se proteja”.

Aproape 280 de vehicule erau împrăștiate în parcare, claxonând din apreciere la atacurile lui Obama.

Următoarea oprire a lui Barrack Obama în turul de campanie va fi Florida, stat cu un posibil rol decisiv în alegeri. Fostul lider de stat va călători, sâmbătă, la Miami și în Orlando săptămâna următoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md