02:12:10 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrei Năstase a depus un nou DENUNȚ împotriva lui Igor Dodon: „Este o simplă MARIONETĂ aflată în mâinile celor care își bat joc de moldoveni, iar structurile noastre de securitate națională sunt într-un COLAPS total”

Actualitate 22.10.2020 16:02 Vizualizări1870 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrei Năstase a depus un nou DENUNȚ împotriva lui Igor Dodon: „Este o simplă MARIONETĂ aflată în mâinile celor care își bat joc de moldoveni, iar structurile noastre de securitate națională sunt într-un COLAPS total” Captură


Candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte, Andrei Năstase, cere Procuraturii Generală să înceapă o urmărire penală pe numele lui Igor Dodon care, potrivit unor investigații Dossier – Rise, își coordonează acțiunile cu serviciile secrete din Federația Rusă.

„Igor Dodon pare a fi o simplă marionetă aflată în mâinile celor care își bat pur și simplu joc de cetățenii R. Moldova. Situația este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua imediat în calitate de viitor președinte vor destructura toată ac
eastă construcție externă. Voi fi cel care va curăța R. Moldova de spioni și de agenți de influență de toate națiile, de toți cei care reprezintă astăzi interesele altor puteri pe teritoriul R. Moldova. Structurile noastre de securitate națională sunt într-un colaps total, sunt incapabile să vegheze la suveranitatea R. Moldova. Fiecare face ce vrea, însuși Dodon fiind anexa unor alte interese străine la noi în țară. Nu lăsați Moldova pradă afacerilor de spionaj de tot felul. Vă spun că sunt singurul care nu are cheițe în exteriorul țării.

Astfel, cerem ca Procuratura Generală să examineze acțiunile președintelui R. Moldova, Igor Dodon, prin prisma articolelor 327, 328, 337. Este vorba despre abuzul de serviciu, excesul de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie. Aceste infracțiuni sunt prevăzute de Codul Penal al R. Moldova”, a declarat Andrei Năstase, care a depus un denunț împotriva lui Igor Dodon.

Potrivit lui Năstase, R. Moldova a devenit „un poligon” pentru tot felul de servicii secrete.

Citește și: Procurorul general Stoianoglo, despre eventuala „trădare de patrie” a lui Dodon: „Noi nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (Rusiei)”

„Toți spionii care lucrează pe teritoriul R. Moldova, în momentul în care voi ajunge președinte, în 48 de ore vor trebui să plece de aici. Dar nu înainte de a da socoteală în conformitate cu legislația. Este timpul să nu mai permitem ca R. Moldova să fie un poligon experimental pentru tot felul de servicii secrete. Săptămâna viitoare voi organiza o conferință de presă, în care voi spune lucruri foarte importante. Spre deosebire de alți politicieni, care se cheamă pe la televizoare, noi acționăm. Suntem cei care am făcut denunțuri și demersuri reale, astfel ca Dodon și camarila sa să fie tras la răspundere”, a spus Năstase în fața sediului Procuraturii Generale.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

Deputatul Dinu Plîngău, unul dintre juriștii care au formulat denunțul împotriva lui Igor Dodon, consideră că organele de drept sunt obligate să pornească o anchetă.

Citiți și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Echipa noastră de juriști a constatat că, în cazul de față, organele de anchetă sunt obligate să investigheze sub aspect penal acțiunile sau inacțiunile lui Igor Dodon. Dacă ne referim la coordonarea mesajelor sale cu unele personaje care lucrează pentru serviciile inteligente ale Federației Ruse, atunci Procuratura Generală este obligată să investigheze aceste informații. Totodată, unii oameni spun că au mai multe informații decât ce s-a publicat în media. În acest context, în denunțul nostru nu ne bazăm doar pe informația apărută public, dar și avem anumite informații acumulate de către juriștii noștri”, a precizat Plîngău.

Amintim că Centrul Dossier și Rise au publicat investigații ce conțin detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R. Moldova, relațiile lui Igor Dodon cu oamenii Kremlinului, dar și faptul că pe lângă administrația lui Vladimir Putin activează așa-zisul „departamentul moldovenesc”, condus de colonelul din cadrul serviciilor secrete rusești, Igor Maslov.

Această structură de care se ocupă generalul FSB Vladimir Cernov, șeful departamentului prezidențial pentru relațiile interregionale și culturale cu țările străine, include o întreagă rețea de agenți care strânge informații despre politicieni, șefi de instituții sau reprezentanți ai societății civile din R. Moldova, se implică în organizarea de evenimente și trasează principalele teze de care trebuie să se conducă factorii de decizie de la Chișinău loiali Moscovei. Mai mult, o investigație realizată de Centrul „Dossier” și RISE Moldova arată că președintele Igor Dodon își coordonează cu FSB-ul până și discursurile pe care urmează să le rostească, inclusiv de la tribune internaționale, din numele R. Moldova.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md