02:29:37 25.04.2024
Stiri

COVID-19: Prima țară din Europa care anunță revenirea la carantina totală începând de săptămâna viitoare

Actualitate 22.10.2020 16:19 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National
COVID-19: Prima țară din Europa care anunță revenirea la carantina totală începând de săptămâna viitoare


Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia, unde autoritățile anunță reinstaurarea carantinei, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.

În contextul creșterii accelerate a focarelor, Belgia revine așadar la o carantină strictă, măsură care a mai fost impusă în primăvară și care a permis o reducere a contaminării, transmite Reuters.

„Cred că vom avea probabil o nouă carantină, la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă nu se inversează tendinţa până atunci”, a declarat miercuri pentru postul LN24 TV un oficial guvernamental.

Bilanţul pandemiei de coronavirus a început să crească din nou în Belgia, la fel ca în majoritatea statelor europene, după redeschiderea şcolilor şi relaxarea măsurilor restrictive.

Autorităţile belgiene au impus săptămâna aceasta o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor - pe o perioadă de o lună.

Pandemia de coronavirus afectează inclusiv membrii guvernului belgian. Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al Belgiei, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă.

Fostă şefă interimară a executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului externelor în noul executiv belgian este internată la terapie intensivă din cauza noului coronavirus. Ea crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

„Situaţia ei nu este îngrijorătoare. Este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”, transmite un purtător de cuvânt.

Bilanțul pandemiei din Belgia a crescut din septembrie, pe măsură ce adulții s-au întors la muncă, iar elevii s-au întors la școală după vacanța de vară.

Între 9 și 15 octombrie, au fost raportate în medie 7.876 de noi infecții pe zi, o creștere de 79% față de săptămâna precedentă.

Bilanț îngrijorător în Belgia

Marți au fost identificate 12.051 infecții, marcând „cel mai mare număr de infecții înregistrate într-o zi de la începutul pandemiei”, a declarat dr. Steven Van Gucht, purtătorul de cuvânt al Centrului de criză, la o conferința de luni.

„Am trecut, de asemenea, pragul de 10.000 de infecții miercuri, 14 octombrie, cu 10.932 de cazuri confirmate într-o singură zi”.

Ultimele restricții ale guvernului belgian au intrat în vigoare luni, incluzând încă o micșorare a numărului de persoane permise în bulele sociale, întrucât guvernul a făcut o încercare de a evita blocarea totală a activității.

Sursa: B1 TV


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md