fbpx

Consilierul lui Chicu: La începutul lui 2021 am putea avea unele întârzieri de câteva zile la plăți în sectorul public

Începutul anului 2021 va fi dificil pentru Moldova din punct de vedere financiar. Declarația îi aparține lui Oleg Tofilat, consilierul premierului Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Într-o intervenție pentru ZUGO, Oleg Tofilat a ținut să precizeze că eventualele rețineri ale plăților în sectorul public nu vor afecta plata pensiilor și salariilor.

În primele 2-3 săptamâni din an nu prea sunt încasări din cauza sărbătorilor, dar cheltuieli sunt multe. Așa e în fiecare an”, a spus consilierul premierului, precizând că s-a referit la specificul lunii și nu al anului. „Bani pentru salarii și pensii vor fi oricum, unica problemă poate fi că unele plăți pentru achiziții să întârzie cu cateva zile”, a adăugat el.

Știrea inițială:

Responsabilul de la Guvern a precizat, în studioul emisiunii Politica de la TV8, că în bugetul de stat există bani pentru onorarea obligațiunilor spre plată în sectorul public până la sfârșit de an. În ceea ce privește anul 2021, Tofilat afirmă că ar putea exista întârzieri de câteva zile ce țin de aceste transferuri.

În același timp, consilierul premierului a menționat că se lucrează asupra măsurilor care ar permite achitarea tuturor facturilor. Acțiunile care se propun țin de politica fiscală, însă „nu există ceva revoluționar”, cu excepția unor schimbări legate de echilibrarea taxei pentru valoare adăugata în domeniul agriculturii.

În ceea ce privește problemele antreprenorilor, Tofilat afirmă că unele afaceri nu pot fi ajutate de autorități, chiar dacă se vor oferi donații sau granturi.

Citește și: „Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”, susține Slusari. Cum a reacționat Ministerul Finanțelor?

Articole asemănătoare

Back to top button