‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRegulamentul privind titlul deținătorului de teren, de mâine în VIGOARE

Regulamentul privind titlul deținătorului de teren, de mâine în VIGOARE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Regulamentul cu privire la modelele unice ale titlurilor de autentificare a dreptului deținătorului de teren, modul de completare, eliberare și păstrare a acestora intră în vigoare de mâine, vineri, 23 octombrie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Mai mult decât atât, titlurile de autentificare a dreptului deținătorului de teren eliberate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri rămân valabile.

Actele sunt eliberate de autoritățile administrației publice locale, în cazul atribuirii de către acestea a terenurilor proprietate a unităților administrativ-teritoriale ori Agenția Proprietății Publice, în cazul atribuirii de către stat a terenurilor proprietate a statului.

Fiecărui teren i se atribuie un număr cadastral unic, al cărui structură și principiu de formare sunt stabilite în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul efectuării înregistrării primare masive, aprobat printr-o hotărâre de Guvern din 1998.

Precizăm că, titlurile se completează și se eliberează în decurs de zece zile lucrătoare de la adoptarea deciziei cu privire la atribuirea terenului de către autoritatea administrației publice competente. Titlul se completează în baza raportului lucrării cadastrale, recepționat în modul stabilit de Agenția Servicii Publice, care reflectă amplasarea hotarelor terenurilor atribuite în temeiul actelor administrative privind atribuirea terenului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›