Repus în funcție, apoi concediat din nou. MS anunță că a luat act de decizia CSJ, dar contractul de muncă al lui Anatol Ciubotaru a expirat

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis astăzi un comunicat prin care anunță că l-a repus în funcție pe Anatol Ciubotaru, după decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiție din 16 octombrie 2020. Însă, reieșind din faptul că contractul de muncă al acestuia a expirat pe 19 octombrie, acesta a fost concediat.

Foto: tvrmoldova.md

Reprezentanții MS, precizează că acestuia îi vor fi achitate toate drepturile salariale, pentru perioada de absență.

„Reieșind din faptul că, contractul individual de muncă nr.55 din 16 octombrie 2015 al dl. Ciubotaru, a expirat pe 19 octombrie 2020, au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform Ordinului nr.173, P.1, din data de 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoștința salariatului, pentru care s-a semnat.

Totodată, informăm că, dl.Ciubotaru a adresat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o scrisoare prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă 6 luni. În context, menționăm că, aprobarea cererii este contrar legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat.

Astfel, contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani”, se arată în comunicatul emis de MS.

Amintim că pe 16 octombrie, directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost restabilit în funcție, decizia fiind luată de către Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie.

Amintim că la 28 martie, Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea în control normativ depusă de fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, demis din funcție la 24 martie, în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Magistrații CA au luat hotărârea ieri, după ce la 25 martie, Ciubotaru a sesizat instanța, solicitând anularea parțială a actului administrativ normativ privind demiterea sa, emis de Comisie.

Pe 24 martie, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că potrivit deciziei Comisiei pentru situații excepționale., directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție. Fiica ex-directorului spitalului a criticat Comisia, în care „toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni”, pentru decizia pe care a adoptat-o în privința lui Anatol Ciubotaru. Potrivit ei, Ciubotaru a fost demis pentru că a efectuat teste la Covid-19 pentru angajații spitalului, care au acuzat simptome specifice unei infecții cu Covid-19, la un laborator privat.


Pub