Hummer a reînviat! Și nu oricum, ci 100% electric, dar cu aceleași capacități în offroad

Americanii de la General Motors prezintă în premieră mondială noul Hummer, legenda americană care revine după o pauză de peste un deceniu! Și o face într-un format absolut nou, cu propulsie exclusiv electrică și posibilităţi enorme în offroad, informează PiataAuto.md. Să fie acesta un concurent demn de Tesla Cybertruck, sau chiar mai bun?

Foto: PiataAuto.md

În afară de aspectul exterior şi formele pătrăţoase, noul Hummer aproape nu are tangenţe cu modelele precedente din punct de vedere tehnic, lansate anterior cu aceeași emblemă pe capotă. Limbajul stilistic brutal este continuat la interior, unde Hummer poate adăposti până la 5 persoane. Dar şi aici se simte avansul tehnologic, or standard offroader-ul electric este oferit cu un instrumentar de bord de 12.3 inch, complet digital, şi un sistem multimedia cu ecran enorm de 13.4 inch.

Cel mai mult, însă, Hummer uimeşte cu sistemele de propulsie, iar aici americanii au pregătit cel puţin 4 motorizări diferite. Varianta de top, denumită Edition One va fi lansată prima pe piaţă, urmând să fie disponibilă din toamna anului viitor. În această interpretare Hummer este echipat cu 3 motoare electrice, 2 dintre care pe puntea spate. Doar acest lucru inspiră un caracter mai dinamic, iar toate dubiile se spulberă de caracteristicile absolut nevirosimile pe care le oferă sistemul — 1,014 CP şi un cuplu de 15,590 Nm! În această ipostază pick-up-ul imens poate accelera până la 100 km/h în aproximativ 3 secunde!

Hummer EV / Sursa:PiataAuto.md

Constructorul nu dezvăluie capacitatea bateriei, dar promite o autonomie de până la 560 km, cu posibilitatea încărcării rapide — 10 minute pentru un parcurs de 160 km. Preţul acestei versiuni va fi de 113,000 dolari americani.

Mai există încă două motorizări mai puțin puternice și mai accesibile. Despre ele, dar și mai multe imagini și detalii tehnice, aflați din știrea desfășurată de pe PiataAuto.md.


Pub