Filat: „Strategii” unor candidați la prezidențiale m-au transformat gratuit în țintă

Liderul PLDM, Vlad Filat, se declară nemulțumit de faptul că ar fi transformat în ținta unor atacuri din partea unor candidați la Președinție, în contextul în care el personal nu luptă pentru fotoliul de șef al statului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. „Este incorectă și imorală încercarea de a mă transforma într-o piatră de moară la gâtul domnului Tudor Deliu”, a declarat Filat, într-o postare pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Vlad Filat nu candidează la președinție. Campania pentru alegerile prezidențiale ar trebui să reprezinte etalarea soluțiilor pe care cei ce și-au asumat statutul de candidat le au la problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Din păcate, „strategii” unor candidați și interpușii lor pe care îi folosesc pe post de măciucă împotriva adversarilor m-au transformat gratuit și inutil în țintă. Eu nu candidez în aceste alegeri și tot ce fac în calitate de președinte al PLDM, asemeni altor mii de membri, este să îl susțin pe candidatul pe care formațiunea noastră l-a desemnat la președinția Republicii Moldova”, a menționat Vlad Filat.

„Nu am o problemă cu criticile presei, dar este incorectă și imorală încercarea de a mă transforma într-o piatră de moară la gâtul dlui Tudor Deliu, sperând că, în acest fel își vor promova mai bine preferații politici. Aceste atacuri stupide își vor face efectul în turul doi, adică atunci când va fi nevoie de toate forțele și voturile pentru a-l învinge pe Igor Dodon. Sper ca măcar în timpul rămas până la alegeri, candidații să se concentreze pe soluțiile lor la problemele critice ce acoperă R. Moldova și nu pe atacuri la Vlad Filat”, a mai adăugat liderul PLDM.

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. În cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris 8 candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea).


Pub