Usatîi: Dacă va trebui, voi lua și „montirovka”. Năstase: Deja l-am fugărit pe unul cu „kuvalda”

Candidatul la prezidențiale Renato Usatîi spune că dacă va fi nevoie, va apela și la forță pentru a „scăpa țara de hoțomani”. În replică, Andrei Năstase, care candidează și el la funcția de șef al statului, i-a spus că asemenea abordări nu sunt pentru Republica Moldova și că un Plahotniuc a fost deja „fugărit” din țară, iar un al doilea nu va mai fi. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de la Radio Moldova.

„Republica Moldova are nevoie și de un președinte revizor, și de un președinte „zavhoz”(n.r. șef de gospodărie). Eu nu voi merge ca dvs cu crucea în spate de dimineață până seara. Nu voi merge ca Igor Dodon, să îl întrec pe Mitropolitul Vladimir la sărutat icoanele prin sate. Astăzi voi încălța ciubotele și dacă va trebui, voi lua în mână și „montirovca” (n.r. levierul) și voi curăța țara de hoțomani, dar cu principii și valori cum ați mers în coaliție cu doamna Maia Sandu și cu Igor Dodon nu o să ajungem la nimic”, i-a spus Renato Usatîi contracandidatului său, Andrei Năstase.

În replică, Năstase i-a răspuns că asemenea abordări nu-și mai au locul în Republica Moldova. „În momentul în care asemenea abordări se vor mai întâmpla în Republica Moldova, cu „cuvalda” (n.r. dalta) sau cu ciocanul” cum spuneți dvs. Noi de acestea am avut pe timpul lui Plahotniuc, înainte de Plahotniuc, de asta, asemenea abordări, în Moldova secolului 21, în Moldova zilei de mâine nu vor exista, indiferent cine va fi, Usatîi, Dodon, altcineva, se vor întâlni și vor da bună ziua cu mine. Nu înseamnă că dacă l-am fugărit pe Plahotniuc, acum trebuie să vină un alt Plahotniuc să dea cu cuvalda”, a precizat acesta.

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. În cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris 8 candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea).


Pub