22:38:45 28.03.2024
Stiri

Socialistul Țîrdea a „PĂPAT” 2,1 milioane de lei în șase ani de deputăție, fără ca să scrie măcar un proiect de lege. Cu ce se „mândrește” acesta și ce a făcut în ultima perioadă pe banii cetățenilor R. Moldova

Actualitate 21.10.2020 11:13 Vizualizări1330 Autor: Ziarul National
Socialistul Țîrdea a „PĂPAT” 2,1 milioane de lei în șase ani de deputăție, fără ca să scrie măcar un proiect de lege. Cu ce se „mândrește” acesta și ce a făcut în ultima perioadă pe banii cetățenilor R. Moldova Facebook


Socialistul Bogdat Țîrdea anunță cu mare fast că va lansa astăzi cartea „Societatea civilă în Republica Moldova: Sponsori. ONGcrație. Razboaie culturale”, în care ar demasca „caracatița” formată din 14 mii de organizații non-guvernamentale. Totuși, internauții îi aduc aminte acestuia că a fost trimis în Parlamentul R. Moldova nu pentru a scrie cărți, ci pentru a munci în folosul oamenilor.

„Mă grăbesc să-mi anunț prietenii că voi prezenta cartea mea „Societatea civilă în Republica Moldova: sponsori. ONGcrație. Razboaie culturale”. E vorba de 795 de pagini, 1 519 note de subsol, peste 600 de cărți și rapoarte pe care le-am folosit în calitate de probe. Fiecare frază din carte are o notă de subsol. În carte se povestește despre caracatița ONG-urilor din R. Moldova. E vorba de 14 mii de ONG-uri. Această „caracatiță” ne pregătește un „Maidan”. În 2009, ei au reușit să-l înlăture pe Voronin și cred că le va reuși și de această dată”, a scris Țîrdea pe Fabebook.

Acesta i-a prezentat deja cartea și candidatului Igor Dodon.

Țîrdea este deputat socialist deja de șase ani, însă până acum nu a scris niciun proiect de lege, menționează canalul de Telegram „Mămăliga și tocana”. „El nu a scris în această perioadă niciun proiect de lege, pentru ca să doboare „caracatița formată din 14 mii de ONG-ru”. Niciun proiect”, fac haz reprezentanții canalului de Telegram.

Aceștia calculează cât îi costă pe cetățeni întreținerea lui Țîrdea. Astfel, „activitatea parazitară” a lui Țîrdea i-a costat pe contribuabilii din R. Moldova cel puțin 2,1 milioane de lei.

„Acum știm cu ce s-a ocupat Bodgat în acești ani. A scris o carte. Putea să o scrie și fără a sta în Parlament, dar fiecare scriitor are viziunea sa privind confortul propriu. Dacă e să facem un calcul, atunci reiese că în fiecare zi de mandat Țîrdea a scris câte 2,5 pagini. Abonații noștri au calculat că, în cei șase ani de deputăție a lui Țîrdea, statul a cheltuit pentru el 2,1 milioane de lei (salariul de deputat, salariul asistenților, cheltuieli pentru transport etc.). Uite acesta este prețul cărții lui Bogdat Kaidarîci”, mai arată sursa citată.

Anterior presa a scris că Țîrdea a fost bursierul Fundației „Soros”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md