02:33:06 29.03.2024
Stiri

PREJUDICII // Încă două MILIOANE pentru Găgăuzia

Actualitate 21.10.2020 11:38 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
PREJUDICII // Încă două MILIOANE pentru Găgăuzia


După ce a a alocat Găgăuziei, la începutul lunii octombrie curent, 1,8 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru curățarea albiei râului Ialpug şi amenajării unui dig de protecție, Guvernul a decis să mai dea 2,062 de milioane de lei Comitetului Executiv din regiune pentru compensarea pagubelor provocate de ploile torențiale de la sfârșitul lunii septembrie.

Decizia a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Ion Chicu.

„Comisia a decis alocarea a 2 milioane 62 de mii de lei Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, unde au fost grav afectate mai multe case și terenuri din diferite localități, inclusiv din orașul Comrat. De asemenea, au fost avariați 2 km de rețea de gazificare și peste 1 km de drumuri locale. Mijloacele financiare vor acoperi pagubele proprietarilor a căror case necesită a fi demolate sau au fost defectate parțial în urma inundațiilor. În total, au fost avariate 45 de locuințe, 8 dintre care nu mai pot fi reparate și urmează a fi demolate. Pentru aceste familii urmează a fi procurate alte case sau construite altele noi”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Comisia pentru Situații Excepționale a mai decis astăzi alocarea a 600 de mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru reparația rețelelor electrice interne ale Liceului Teoretic „Olymp” din satul Costești, raionul Ialoveni. În urma ploilor, a fost deteriorat acoperișul, sălile de studii și toate rețelele electrice.

De asemenea, Comisia a decis acordarea unui ajutor sub formă de materiale de construcție necesare pentru lichidarea consecințelor ca urmare a ploilor puternice din 13 octombrie în satul Căinarii Vechi, raionul Soroca. Materialele de construcție vor fi folosite pentru reabilitarea acoperișurilor primăriei, grădiniței și a cinci case din localitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md