01:38:11 20.04.2024
Stiri

Întrebări pentru SIS, după dezvăluirile care trădează slugărnicia lui Dodon față de serviciile secrete rusești: „La mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”

Actualitate 21.10.2020 15:16 Vizualizări2163 Autor: Ziarul National
Întrebări pentru SIS, după dezvăluirile care trădează slugărnicia lui Dodon față de serviciile secrete rusești: „La mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”


Serviciul de Informații și Securitate (SIS) este instituția care ar trebui să ne apere statul de infiltrarea unor „trădători și agenți secreți” și niciun funcționar de rang înalt, cu acces la informații confidențiale, nu poate să-și asume responsabilitățile fără a fi verificat, fără avizul prealabil al acestei instituții, susține directorul executiv al Asociației de Politică Externă de la Chișinău (APE), Victor Chirilă.

Având în vedere dezvăluirile făcute în investigațiile Centrului „Dossier” și RISE Moldova, potrivit cărora președintele R. Moldova ar fi o „păpușă” a serviciilor secrete rusești, acesta trimițând la Moscova pentru „coordonare” documente de stat ale R. Moldova, Victor Chirilă a adresat public mai multe întrebări către SIS.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

„Este șeful statuluj absolvit de aceasta verificare de integritate? Dacă nu, și cred că nu, care a fost avizul SIS pentru actualul șef de stat? În lumina recentei investigații RISE - Dossier, s-a autosesizat SIS pe marginea informațiilor publicate?”, întreabă directorul APE.

CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Potrivit lui Victor Chirilă, „la mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”.

„Cred că Parlamentul R. Moldova ar trebui să ceară audierea șefului SIS pe marginea acestei investigații”, susține disrectorul APE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md