Linkuri accesibilitate

Realitatea lui Dodon


Chișinău, campanie electorală, octombrie 2020.
Chișinău, campanie electorală, octombrie 2020.

Realitatea (electorală) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Realitatea lui Dodon
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Într-un interviu cu Europa Liberă, președintele Igor Dodon – care candidează pentru un al doilea mandat– s-a declarat convins că în Republica Moldova „sistemul medical face față,” actualei creșteri de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Mai mult, președintele a spus că „în Republica Moldova numărul de decese este cel mai jos din regiune”…

Citeşti gândurile astea şi poţi să ai impresia că Igor Dodon e într-o altă dimensiune, diferită de cea a simplilor muritori. Şi se pare că aşa e. Pesemne, obsedat de rezultatul alegerilor, omul nu mai vede bine ce se întâmplă. Sau nu vrea să vadă. E suficient să asculţi mărturiile unor medici ca să înţelegi cât de pipernicit e sitemul nostru medical, de altfel, neglijat ani de zile de conducători. Spitalele noastre sunt pline cu persoane infectate, medicii sunt epuizaţi, mulţi au şi murit, răpuşi de Covid, nu ajung medicamente şi se fac mult prea puţine teste. Când un om trebuie să aştepte 3 zile ca să-şi facă testul putem oare să zicem că sistemul medical face faţă crizei? În Slovacia, guvernanţii vor să testeze întreaga populaţie, toţi oamenii de peste 10 ani. RM nici nu poate visa la aşa ceva. La noi, multă vreme încă se vor plimba bolnavii pe străzi. Iar numărul morţilor, 15-20 de oameni pe zi, nu e nici pe departe cel mai mic în regiune, dacă ne referim la populaţia ţării.

Când auzi asemenea declaraţii, te gândeşti că pe politicienii moldoveni îi interesează mai mult rezultatul alegerilor decât sănătatea oamenilor. E ca şi cum ai ignora realitatea ca oamenii induşi în eroare să vină cu mic, cu mare la secţiile de votare şi să te voteze. Până la votare, sistemul medical e din granit, după alegeri s-ar putea să remarci problemele, dacă lumea te face preşedinte. Vorba unui vecin de-al meu, atunci se poate, poezd uehal!

XS
SM
MD
LG