/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Serviciul de evacuare a mașinilor din Chișinău s-a dezumflat? Declarațiile Inspectoratului General al Poliției

missing
21 octombrie 2020, ora 21:14

Au început în forță, dar pierd din turații. La nici o lună, de la lansarea serviciului de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar, compania care și-a asumat această sarcină s-a cam lăsat pe tânjală. Astăzi, parcarea specială unde sunt trasnportate automobilele ridicare era pustie, acolo staționând doar evacuatoarele și un paznic.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Suntem în fața parcării speciale de mai bine de o oră. În tot acest timp, aici nu a fost adusă nicio masină. În spatele meu, puteți vedea că, în sectorul destinat mașinilor evacuate nu-i nici zare de automobil, în schimb, stau parcate patru evacuatoare, care nu au ieșit de pe teritoriu, de când suntem noi aici.”

Am încercat să intrăm în parcare ca să discutăm cu responsabilii de acolo, însă am fost opriți la poartă.

„Eu sunt soldat aici și m-au pus să stau aici. Nici din minister nu las pe nimeni să intre.”

Paznicul de la poartă susține că se află de trei zile în parcare, dar nu a văzut ca în acest timp să fie adusă aici vreo mașină.

„Au fost aduse mașini astăzi, ieri? – Nu! – De ce, nu lucrați? – Nu încalcă oamenii și de asta. – Aceste evacuatoare au ieșit? De când stau așa? – Eu lucrez de trei zile aici! – Timp de trei zile au ieșit evacuatoarele de pe teritoriu? – Nu!”

Și muncitorii care lucrau la un șantier din preajmă, ne-au spus că n-au văzut să fie adusă vreo mașină în parcare.

„- Ați văzut să fie adusă, astăzi, vreo mașină în parcare? – Nu, n-am văzut! – Dar ieri? – Și ieri am lucrat? – Evacuatoare au adus mașini? – Nu!”

Deși în luna septembrie, atunci când a fost lansat serviciul de evacuare, zilnic, cele 5 evacuatoare cărau automobilele parcate ilegal pe străzile și în curțile de blocuri ale capitalei, acum în parcare șuieră vântul. Aseară, admninistratorul parcării ne-a spus că serviciul lucrează și că au și mașini în parcare. Astăzi, l-am sunat din nou, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

ION CREȚU, ADMINISTRATOR PARCARE SPECIALĂ: „- Acum aveți mașini în parcare? – Da, erau vreo 4 – 5 mașini. Parcarea activează, asta pot să vă spun 100 de procente.”

Potrivit responsabililor de la IGP, mașinile sunt evacuate doar în anumite cazuri.

DIANA FETCO, OFIȚERĂ DE PRESĂ IGP: În momentul în care suntem sesizați despre prezența unei mașini parcate neregulamentar și dacă nu este identificată posibiltatea rapidă de înlaturare a ei, constatând poziționarea mașinii drept un pericol iminent sau blocarea traficului, solicităm intervenția evacuatoarelor parcării speciale.”

Într-o investigație realizată de colegii de la „Cutia Neagră”, de la tv8, se arată că parcarea specială din preajma localității Trușeni este administrată de Compania „Magda Tur”, iar pentru a presta serviciile de evacuare, firma a fost aleasă de Inspectoratul General al Poliției. Acționari ai companiei sunt familiile a doi frați – Vladimir și Oleg Nemțanu – și partenerii lor de afaceri – Natalia Crețu și Diana Gavril, ultima fiind soția unui fost angajat al fraților Nemțanu. Ei au devenit acționari la „Magda Tur” în vara anului 2020, chiar în preajma licitației pentru selectarea firmei care va presta servicil de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar. Tot în vara acestui an, businessmanii au devenit, oficial, proprietari ai terenului de la intrarea în Trușeni, unde se află vestita parcare. De altfel, acest lucru s-a întâmplat, de asemenea, cu puțin timp înainte de a fi anunțată licitația.

Reporter: CĂTĂLIN GORIA
Imagine: Ghenadie STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram