image
Sursa foto: Igor Dodon//Facebook

PUN cere excluderea lui Dodon din cursa prezidențială: Și-ar face PR electoral pe seama unui eveniment organizat de primărie

Partidul Unității Naționale a expediat astăzi Judecătoriei Chișinău o cerere de chemare în judecată privind acțiunile interprinse de candidatul independent la funcția de președinte, Igor Dodon, pe data de 18 octombrie, alături de angajații Primăriei Chișinău, atunci când au fost sădiți circa 2000 de pomi, evenimentul fiind transmis live pe pagina instituției. Acest lucru i-ar favoriza imaginea lui Igor Dodon în campania electorală, susține PUN.

Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul Ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit consilierului PUN în CMC, Corneliu Pântea, prin asemenea acțiuni se încalcă Codul Electoral, iar CEC-ul trebuie să-l sancționeze pe Igor Dodon sau chiar să-l elimine din cursa electorală.

Igor Dodon//FacebookIgor Dodon//Facebook

„Un candidat „independent” face o acțiune publică cu un primar, în timp ce evenimentul este transmis live pe pagina unei instituții publice. PUN a depus astăzi la Judecătoria Chișinău o cerere de chemare în judecată, prin care solicită cercetarea cazului întamplat pe data de 18 octombrie, ulterior CEC-ul să atenționeze candidatul independent, chiar până la excluderea din cursa electorală”, a enunțat consilierul PUN.

Totodată, acesta a solicitat Primăriei Chișinău să elimine informația respectivă de pe pagina instituției și i-a solicit primarului general să nu se mai implice în campania lui Dodon.

Amintim că nici după 24 de ore de la apariția investigației care arată că e Igor Dodon ar fi agent al Rusiei, Iacesta nu a emis nicio reacție. În acest context și candidatul din partea Blocului Electoral „Unirea” Dorin Chirtoacă, a solicitat Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: