(video) PUN l-a acționat în judecată pe candidatul Igor Dodon, nemulțumit de participarea acestuia la plantarea arborilor, organizată de Primărie

PUN a depus astăzi la Judecătoria Chișinău cu sediul Rîșcani o cerere de chemare în judecată prin care solicită constatarea faptului că Igor Dodon, în calitatea sa de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova ar fi încălcat articolul 52 alineatul 7 din Codul Electoral prin „folosirea resurselor administrative în campania electorală la 18 octombrie 2020”. Este vorba despre participarea lui Igor Dodon, alături de familie, la plantarea copacilor, acțiune organizată de autoritățile publice locale.

„A avut loc acțiunea de înverzire a orașului, au fost invitați să participe concurenți electorali, candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova. Până aici nu este nimic grav. Doar că aceste evenimente au fost transmise în direct de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău. Astfel, în data de 18 octombrie Primăria municipiului Chișinău a postat un material video în care apare primarul general și candidatul independent Igor Dodon fără a ține cont de restricțiile prevăzute de legislația electorală referitoare la resursele administrative. Chiar și primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban a menționat pe site-ul său că la eveniment a participat și Igor Dodon. Iată imagini de pe site-ul Primăriei municipiului Chișinău. Iată candidatul independent face selfie cu angajații Primăriei. Iată candidatul independent Igor Dodon își promovează imaginea din contul imaginii primarului Ion Ceban. Un candidat independent împreună cu un primar suspendat din calitatea de membru de partid fac o acțiune publică, iar tot evenimentul este transmis în direct pe pagina oficială a unei instituții publice. Codul electoral este călcat în picioare ori de câte ori este necesar PR-ului. De ce? De-atâta!”, a declarat consilierul din partea PUN, Corneliu Pîntea.

PUN a depus astăzi la Judecătoria Chișinău cu sediul la Rîșcani o cerere de chemare în judecată, pentru constatarea faptelor enumerate.

„În calitate de consilier municipal solicit Primăriei municipiului Chișinău să elimine informațiile despre și cu concurentul electoral de pe pagina oficiala instituției. Solicit primarului general să nu se mai implice în promovarea concurenților electorali folosind resursele administrative ale instituției pe care o conduce”, a adăugat Pîntea.

Consilierii municipali au făcut declarații politice de la tribună acuzându-se reciproc de relizările/nerealizările candidaților, fie ale actualului primar Ion Ceban, fie ale altor candidați care au fost la funcția de primar al Chișinăului.

Amintim că la data de 18 octombrie primarul capitalei, Ion Ceban a plantat arbori, în cadrul campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului, alături de șeful statului, Igor Dodon, candidat la prezidențiale.

Edilul orașului spune că nu este o acțiune electorală, întrucât i-a invitat pe toți la acțiune și s-ar bucura să se „alăture și Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase și ceilalți candidați”.


Pub