Doliu în lumea sportului: Vasile Colța, antrenorul Emerit la judo al Republicii Moldova și Bulgariei, a decedat din cauza Covid-19

Antrenorul Emerit la judo al Republicii Moldova și Bulgariei, Vasile Colța, a decedat noaptea trecută din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus la un spital din Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova, Eduard Ciobanu.

Foto: Eduard Ciobanu/facebook

„Trist, foarte trist… În această noapte a decedat VASILE COLȚA, o legendă a judo-ului moldovenesc. Va rămâne pentru toți un model de dăruire, energie explozivă și inteligență. Datorită dumnealui această probă olimpică într-un stătuleț așa de mic cum este R. Moldova a avut parte de o dezvoltare fără precedent, iar judocanii noștri au devenit o forță de temut nu doar în Europa, ci și pe toate meridianele mapamondului”, a scris pe pagina sa de facebook Eduard Ciobanu, președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova.

Vasile Colța este născut pe 9 februarie 1946 la Hâncești. Maestru al sportului, multiplu premiant al campionatelor republicane de sambo. Medaliat cu argint la Jocurile unionale ale sportivilor de la sate din URSS (1978). Antrenor-șef al lotului național de judo cu începere din 1984 - cu o pauză în perioada 2004-2008 – până în 2012. Antrenor Emerit al Moldovei și Bulgariei. În ultimul timp, până la internarea în spital, pregătea selecționata Emiratelor Arabe Unite. Este decorat cu „Ordinul de Onoare”.


Pub