(video) Un bărbat și-a omorât tatăl, la beție: Agresorul riscă până la 15 ani de detenție pentru violență în familie

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. chișinău cu suportul Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Ciocana, pentru violență în familie, soldat cu decesul victimei.

Foto: politiacapitalei.md

În dimineața zilei de 08 octombrie, angajații poliției, au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, de către o femeie comunicând că a depistat tatăl fără suflare. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă, procurorul de serviciu fiind solicitat și medicul legist. Ulterior în urma examinării cadavrului, s-a stabilit că decesul bărbatului a survenit în rezultatul maltratării fizice.

Urmare a investigațiilor întreprinse la fața locului de către forțele de ordine, s-a stabilit că suspectul în vârstă de 40 de ani care este și fiul victimei locuiau împreună, iar în urma consumului de băuturi alcoolice între ei s-a iscat un conflict, în urma căruia individul i-a aplicat mai multe lovituri cu mâinile și picioarele în regiunea capului și pe suprafața corpului.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că în momentul când a agresat victima el era în stare de ebrietate. Individul nu este la prima abatere acesta fiind anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru „Violență în Familie care a cauzat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul victimei”. Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.


Pub