Violeta Ivanov: pensionarii vor avea pensie lunară de cel puțin 5000 de lei

Pensii care să le acopere pensionarilor din țară cheltuielile pentru o viață decentă este unul din obiectivele programului electoral „Moldova 2024” al Violetei Ivanov, candidata Partidului „Șor” la funcția de șef al statului.

Foto: partidulsor.md

Ivanov a scris pe pagina sa de Facebook că ea și echipa sa își propun să realizeze un plan de acțiuni privind majorarea pensiei minime până la 5000 de lei.

„Suntem obligați să nu lăsăm bătrânii noștri să trăiască în sărăcie. Bătrânii noștri, care întruchipează înțelepciunea țării, merită tot ceea ce este mai bun: pensii normale, asistență socială calitativă, servicii medicale și medicamente de bază gratuite, facilități și susținere largă”, a scris candidata Partidului „Șor”.

Violeta Ivanov consideră că statul trebuie să le asigure toate condițiile pensionarilor pentru un trai demn.

„Este de datoria statului să ofere pensionarilor pensii, indemnizații și ajutoare financiare ce le-ar permite să trăiască o viață decentă. Să nu admitem situații când bătrânii noștri sunt nevoiți să lupte pentru supraviețuire, ci să le oferim toate condițiile pentru un trai demn”, a subliniat Violeta Ivanov.

Un alt obiectiv anunțat în ajun de Violeta Ivanov, care vizează pensionarii, este cel cu privire la acordarea compensațiilor de stat care să acopere cu până la 50% din plățile facturilor la consumul de energie electrică, gaz și apă.


Pub