Avalanșă de sondaje, pe ultima sută de metri înainte de alegeri: Cine sunt favoriții la fotoliul prezidențial

Un nou sondaj privind alegerile prezidențiale a fost făcut public astăzi. Studiul este realizat de către compania Intellect Group și a fost realizat între 2 și 9 octombrie curent și arată că peste 50 la sută dintre moldoveni au decis deja pentru cine vor vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

Sondaj Intellect Group: Dvs pentru ce candidat veți vota la alegeri prezidențiale din 1 noiembrie 2020?

Intenția de vot la prezidențiale / Sursa:infogram.com

Potrivit rezultatelor sondajului, 32% dintre respondenți au spus că își vor da votul pentru actualul șef al statului, Igor Dodon, iar 18,6% au declarat că o vor susține pe lidera PAS, Maia Sandu.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ar acumula 8,9%, urmat de Renato Usatîi cu - 6,2%, cadidata Partidului Șor, Violeta Ivanov - 5,2%, Octavian Țîcu - 1,9%, iar Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă - 1,2%.

Alții 15,6 la sută dintre cei intervievați încă nu au decis pentru cine vor vota la scrutinul prezidențial de pe 1 noiembrie, iar 6 la sută nu vor participa deloc la alegeri.

Sondajul a oferit o intenție de vot a moldovenilor și pentru un eventual tur II al alegerilor prezidențiale.

Intenție de vot prezidențiale - turul II / Sursa:infogram.com

Astfel, actualul șef al statului, Igor Dodon ar acumula peste 45 la sută din sufragii, iar lidera PAS, Maia Sandu - peste 37 la sută.

Studiul Intellect Group a fost realizat în perioada 2-9 octombrie, pe un eșantion de 1453 persoane și are o marjă de eroare de +/- 2,7%.

Sondajul nu ia în calcul votul cetățenilor de peste hotare și a celor din stânga Nistrului.


Pub