UNInterviu electoral cu Dorin Chirtoacă: Cum și în cât timp vrea să realizeze Unirea, pe cine va susține în turul II și ce va face după alegerile prezidențiale

UNInterviu electoral vi-l prezintă astăzi pe candidatul Blocului Unirea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, liberalul Dorin Chirtoacă și programul acestuia. Fostul primar al capitalei spune că principalul său deziderat este unirea Republicii Moldova cu România, enumeră ce a făcut în acest sens atât timp cât a fost la guvernare și afirmă că unirea poate fi realizată în decursul unui an, dacă „la Chișinău va exista consens și voință politică la nivelul celor 3 instituții - Președinție, Guvern și Parlament”.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am reușit să transformăm Unirea din sperietoare în speranță”, declară Dorin Chirtoacă și spune că în cazul în care ajunge în fotoliul de șef de stat, primul lucru pe care îl va face va fi convocarea în ședință a Consiliul Suprem de Securitate.

„Voi cere angajarea tuturor persoanelor în mod oficial, ca să nu mai existe salarii în plic, ca să nu mai alimentăm economia tenebră, ce distruge Republica Moldova ca stat. În schimb voi pune un moratoriu pe controale, ca să motivez agenții economici să treacă în legalitate, ca să existe concurență sănătoasă și să poată fi relansată economia țării”, a explicat candidatul Blocului Unirea la prezidențiale.

Dacă nu va ajunge însă în turul doi al acestor alegeri, Chirtoacă spune că are decizia încă din luna februarie 2020 pe cine va sprijini.

Totodată, politicianul explică de ce avem în cursa prezidențială doi candidați unioniști și răspunde la acuzațiile lui Octavian Țîcu, lansate ieri în studioul UNIMEDIA, că PL și Dorin Chirtoacă ar trebui să-și asume faptele din furtul miliardului ale lui Dorin Drăguțanu, dar și ale lui Nistor Grozavu, la nivel de municipiu.

„Atunci trebuie să ni-l asumăm și pe Octavian Țîcu, pentru că noi i-am oferit un mandat de ministru al Tineretului”, a spus Chirtoacă.

Aflați mai multe din interviul ce urmează:


Pub