icon

Mesaj premierului Ion Chicu cu ocazia Zilei Mondiale a Statisticii și a sărbătorii profesionale Ziua Statisticianului

20-10-2020 15:42
1,036

Stimați statisticieni,

Astăzi este o zi importantă pentru lucrătorii din domeniul statistic, dar și pentru toți cei care utilizează statisticile oficiale pentru luarea deciziilor în diverse domenii de activitate.

Astăzi este marcată sărbătoarea profesională Ziua Statisticianului, dar și Ziua Mondială a Statisticii, care se sărbătorește în statele lumii pentru a treia oară. Genericul Zilei Mondiale a Statisticii din acest an este „Conectăm lumea cu datele în care putem avea încredere”. Motoul dat este ca niciodată actual, întrucât anume încrederea în datele statistice asigură utilizarea largă și utilitatea statisticilor – scopul final al activității de zi cu zi al statisticienilor.

Statistica reprezintă unul dintre pilonii bunei guvernări. Iar statisticile oficiale, conforme cu metodologiile internaționale, constituie o componentă indispensabilă în fundamentarea deciziilor guvernamentale, de interes public. Anume statisticii îi revine misiunea de a susține progresul economic şi social al ţării, prin comensurarea fenomenelor şi proceselor economico-sociale şi furnizarea de informaţii relevante şi sigure.

Guvernul Republicii Moldova apreciază eforturile depuse de statisticienii din țară în vederea îmbunătățirii producerii și diseminării statisticilor în conformitate cu standardele și bunele practici internaționale, pentru informarea cât mai bună a autorităților publice și a întregii societăți pe baza statisticilor relevante, fiabile, comparabile și credibile și utile.

Apreciez aportul dumneavoastră la susținerea procesului de reformare și dezvoltare a statisticii în Republica Moldova, prin implementarea unor noi metodologii - instrumente de colectare a datelor, produse statistice, metode inovative de diseminare a informației statistice, ceea ce va consolida imaginea şi locul pe care îl merită statistica într-o societate moderna.

În numele Guvernului şi al meu personal, vă aduc un omagiu și sincere felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Statisticii și Zilei Statisticianului, precum și mulțumiri pentru devotament, perseverență, implicare și profesionalism, dorindu-vă multă sănătate, noi realizări și succese remarcabile în promovarea valorilor profesionale pentru binele țării.

Cu respect,

Ion Chicu,
Prim-ministru al Republicii Moldova

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31