01:17:56 20.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „După imaginile cu „kuliokul” și expunerea relațiilor cu FSB-ul și SVR-ul rusesc, ce ar mai trebui să apară că Dodon să fie pus sub ACUZARE? Nu este acceptat de niciun alt președinte la discuții, deoarece transmite tot ofițerilor ruși”

Actualitate 20.10.2020 09:28 Vizualizări2320 Autor: Ziarul National
 DECLARAȚIE // „După imaginile cu „kuliokul” și expunerea relațiilor cu FSB-ul și SVR-ul rusesc, ce ar mai trebui să apară că Dodon să fie pus sub ACUZARE? Nu este acceptat de niciun alt președinte la discuții, deoarece transmite tot ofițerilor ruși” Facebook


Președintele Igor Dodon ar trebui cercetat pentru trădare de patrie, deoarece investigația făcută de Centrul „Dossier” și RISE demonstrează, o dată în plus, că oficialul este total subordonat Moscovei și colaborează intens cu serviciile secrete rusești. De această părere este liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.

Țîcu amintește că de anul trecut a propus constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă în privința lui Igor Dodon, însă nu a fost auzit.

„Anul trecut, în plină armonie politică între ACUM şi PSRM, am propus constituirea Comisiei parlamentare pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie din partea preşedintelui Igor Dodon. Din păcate, inițiativa de anul trecut prin care am solicitat crearea unei Comisii de anchetă parlamentară pentru trădarea de patrie săvârșită de Igor Dodon nu s-a bucurat de sprijinul colegilor deputați din Blocul ACUM.

Citește și: Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Am invocat complicitatea acestuia în acțiuni cu serviciile ruse, care au dăunat intereselor naționale ale R. Moldova. Apariția în spațiul public a informațiilor despre modul în care Igor Dodon colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse confirmă, o dată în plus, nu doar subordonarea acestuia față de Moscova, dar şi atentatul său la securitatea națională a R. Moldova”, precizează politicianul, candidatul PUN la prezidențiale.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

În opinia lui Țîcu, sub Igor Dodon R. Moldova a devenit „o simplă anexă a serviciilor secrete rusești”, care au penetrat toate structurile de stat, cu scopul clar de deturnare a vectorului vestic de dezvoltare.

CITIȚI și PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

„După imaginile cu „kuliokul” și expunerea relațiilor neechivoce cu FSB-ul și SVR-ul rusesc, ce ar mai trebui să apară că Igor Dodon să fie pus sub acuzare de către Procuratura R. Moldova? Igor Dodon este doar un informator al serviciilor secrete rusești și, dincolo de dimensiunea penală, el este o rușine pentru R. Moldova. Acesta este și unul dintre motivele pentru care nu este acceptat de niciun alt președinte la discuții: tot ce vorbește cu omologii săi transmite ofițerilor de informații ruși. Iată unde duce lipsa unui sistem de securitate național - trădarea este la cel mai înalt nivel! Fără un sistem puternic de securitate, clădit în colaborare cu structurile euro-atlantice, agenții ruşi vor face lege mult timp pe pământul nostru”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md