14:40:40 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrei Năstase, mesaj TRANȘANT pentru judecători și procurori: „Nu există niciun motiv pentru care un dosar penal de rezonanță să stea în judecată ani de zile. Cu mine președinte, în R. Moldova așa ceva nu se va mai întâmpla”

Actualitate 20.10.2020 14:37 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrei Năstase, mesaj TRANȘANT pentru judecători și procurori: „Nu există niciun motiv pentru care un dosar penal de rezonanță să stea în judecată ani de zile. Cu mine președinte, în R. Moldova așa ceva nu se va mai întâmpla” Captură


Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, este indignat de faptul că justiția din R. Moldova „a șters cu buretele” trecutul infracțional al unui interlop. Drept urmare, politicianul a transmis un mesaj procurorilor și judecătorilor, care „murează” ani buni unele dosare, iar drept rezultat cei vizați scapă de pedeapsă.

„Nu voi mai accepta, în calitate de președinte, niciun fel de artificiu juridic atât din partea procurorilor, cât și din partea judecătorilor, care să permită curățarea trecutului infracțional al unuia sau altuia. Tergiversarea dosarelor penale, pe birourilor procurorilor și judecătorilor, mai ales a celor de rezonanță națională, nu va mai avea nicio scuză. Această practică va înceta imediat, iar cei plătiți din banii statului să facă dreptate vor face dreptate. Cine se va împotrivi noilor coordonate profesionale impuse de președinte va pleca rapid din sistem. Nimeni, absolut nimeni nu va mai interveni în actul de justiție. Eu voi fi garantul independentei justiției. Dar nu voi accepta ca procurorii și judecătorii să nu-și facă treaba la timp. Nu există niciun motiv pentru care un dosar penal de rezonanță națională să stea în judecată ani de zile. Cu mine președinte, în R. Moldova așa ceva nu se va mai întâmpla”, a declarat Năstase într-un live pe Facebook.

Mesajul lui Năstase adresat atât infractorilor, dar și procurorilor și judecătorilor, care au de gând să-i spele de păcate, a fost însoțit și de abordările sale cu privire la tematica securității naționale.

„În ceea ce privește securitatea națională, am de gând să impun tuturor instituțiilor cu atribuții pe acest domeniu o conduită fermă și foarte responsabilă. Am spus și repet: ceea ce se întâmplă astăzi în regiunea de securitate transnistreană este rezultatul oportunismului politic și al mediocrității cu care acest președinte toxic, Igor Dodon, a administrat, în folos propriu și electoral, tema transnistreană. Transnistria nu se negociază, se recuperează. Sunt hotărât să pun imediat capăt dezmățului din zona de securitate și să asigur fiecărui cetățean siguranța garantată de Constituție. Dacă un singur cetățean nu se simte în siguranță în R. Moldova, atunci întreg sistemul nostru de securitate este compromis. Exact acest lucru se întâmplă acum. Eu voi pune punct acestei situații, deoarece sunt un bărbat care știe ce trebuie făcut, cunosc în detalii codul militar și voi reuși, fără niciun fel de probleme, prin puterea exemplului, onestitate, hotărâre și determinare, să ofer tuturor forțelor noastre de securitate un model corect de lider și comandant suprem”, a adăugat candidatul.

La final, Andrei Năstase a comunicat public că, după ce el va prelua mandatul de președinte, întreaga paradigmă în care se află Republica Moldova, din punct de vedere al siguranței cetățeanului, securității naționale și justiției se va schimba radical.

„Vreau să transmit tuturor cetățenilor hotărârea mea de a reforma din temelii sistemul nostru de securitate și siguranță națională. Voi elimina din acest sistem toți corupții și slujitorii actualului regim, pe toți cei compromiși sau îmbogățiți ilegal datorită funcției deținute și voi face în așa fel, încât la comanda acestor instituții să ajungă oameni onești, drepți, cinstiți și cu adevărat curajoși care vor fi capabili, alături de mine, în calitate de președinte, să garantăm împreună, prin acțiunile și abordările noastre, siguranță pentru fiecare cetățean în parte și securitate extinsă, de toate felurile, R. Moldova. Mă refer la securitate teritorială, informațională, energetică, alimentară și sanitară. În încheiere, spun tuturor celor care își fac încă de cap pe teritoriul R. Moldova, fie că discutăm despre infractori de drept comun, oligarhi, mafioți, traficanți, contrabandiști, interlopi sau spioni de orice fel și de orice nație că timpul lor a expirat, iar în mandatul meu de președinte al R. Moldova nu va mai fi poligonul lor experimental. R. Moldova va fi din nou a oamenilor, nu a infractorilor, iar acest lucru ar fi bine să fie înțeles corect de toți cei vizați”, a conchis Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md