17:08:40 29.03.2024
Stiri

PD anunță că NU le va indica membrilor și simpatizanților săi cu cine să VOTEZE la prezidențiale. Democrații, în gând cu Dodon? „Țara are nevoie de stabilitate și liniște”

Actualitate 20.10.2020 16:42 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
PD anunță că NU le va indica membrilor și simpatizanților săi cu cine să VOTEZE la prezidențiale. Democrații, în gând cu Dodon? „Țara are nevoie de stabilitate și liniște”


Partidul Democrat (PD) susține că nu va indica membrilor și simpatizanților săi cu cine să voteze la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, dar, la fel ca și Igor Dodon, optează pentru „stabilitate și liniște” în R. Moldova. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței extinse a Biroului Executiv al PD, cu participarea președinților tuturor organizațiilor teritoriale ale formațiunii.

„Țara are nevoie de stabilitate și liniște, pe care PD le-a asigurat până acum și le poate asigura în continuare. Diferențele fundamentale între stânga și dreapta, suprapuse pe diferențele de abordare geopolitică, dezbină și zdruncină din temelie societatea de la proclamarea independenței și până în prezent. De aceea, PD nu va radicaliza și mai mult scena politică din R. Moldova, dar va încerca să fie un factor de echilibru și să asigure o șansă pentru prevenirea instaurării haosului și a războaielor politice care au dăunat atât de mult în trecut”, se arată în declarație adoptată de PD și citită de liderul Pavel Filip într-o conferință de presă.

Potrivit lui Pavel Filip, în cadrul campaniei de consultări în teritoriu, a constat că „preocuparea numărul unu” a cetățenilor ține de ceea ce se va întâmpla cu R. Moldova după aceste alegeri, „cum se va guverna mai departe, cum se vor continua proiectele bune începute, cum se va evita ca țara să fie aruncată în incertitudine, haos și instabilitate”.

„Oamenii vor să aibă siguranța că rezultatul acestor alegeri prezidențiale nu va fi pornirea unor noi războaie politice, ci mobilizarea politicienilor la muncă în comun pentru a ajuta cetățenii să treacă de această perioadă pandemică foarte complicată. Avem în partid oameni cu viziuni diferite, dar ceea ce ne unește și ne consolidează este interesul cetățenilor, dorința de a ajuta oamenii cu adevărat și soarta țării noastre în general. Suntem siguri că membrii PD și simpatizanții noștri vor vota la prezidențiale pornind de la aceste așteptări și considerente, iată de ce noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor și simpatizanților noștri pe cine să voteze. Nimeni nu va impune nimănui ce să facă, ne vom uni cu toții în jurul unor obiective majore care să ajute țara să meargă înainte, să nu fie supusă pericolului intrării într-un blocaj si nouă criză politică periculoasă. Cel mai important lucru în actuala situație din țară nu este competiția politică, ci capacitatea de a găsi lucruri care ne unesc. Și eu sunt sigur că noi putem găsi aceste lucruri care ne unesc, care ne fac să ne gândim la țară și la cetățeni”, a declarat Pavel Filip.

Citește și: Dodon NU mai insistă pe ANTICIPATE și le spune cetățenilor că R. Moldova va trece printr-o „DESTABILIZARE TOTALĂ”, dacă nu câștigă el prezidențialele. „Ideal ar fi să obținem vaccinul, să trecem de pandemie, iar după asta anticipate”

De menționat că și candidatul Igor Dodon a declarat astăzi că R. Moldova are nevoie de stabilitate și doar dânsul, în calitate de eventual câștigător al scrutinului prezidențial, o poate asigura. „Dacă actualul președinte câștigă, atunci vom avea o anumită stabilitate politică. Avem 37 de deputați, avem o coaliție cu PD-ul, care are 11 deputați. Noi avem discuțiii cu trei deputați independenți, 51 - 52 de deputați sunt. Nu o să fie destabilizare politică, crize. O să treacă electorala, o să invit partidele și decidem ce facem. Mergem la alegeri parlamentare anticipate în primăvară sau trecem iarna. Vedem când facem alegeri. Dar va fi stabilitate. Dacă alt candidat câștigă, care nu are 37 de deputați în Parlament... La sigur va dori să schimbe guvernul și va începe un conflict între președinte și Parlament. Se începe o destabilizare totală minimum pentru 6-8 luni”, a precizat Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md