10:39:39 19.04.2024
Stiri

Moscova CONTRAATACĂ: Narîșkin ACUZĂ Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ” în cazul victoriei lui Igor Dodon la prezidențiale

Actualitate 20.10.2020 16:58 Vizualizări2176 Autor: Ziarul National
Moscova CONTRAATACĂ: Narîșkin ACUZĂ Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ” în cazul victoriei lui Igor Dodon la prezidențiale


Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR), Serghei Narîșkin, acuză Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „revoluție colorată”, în cazul în care Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă.

„Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu revoluționar (după evenimentele din Belarus și Kârgâzstan) pentru R. Moldova, care va alege un președinte în noiembrie. Nu sunt mulțumiți de actualul șef de stat Igor Dodon, care menține relații constructive cu țările CSI, inclusiv Rusia”, a subliniat Narîșkin, într-o declarație remisă de serviciul pe care îl conduce.

„Evaluând șansele de câștig ale lui Igor Dodon, Departamentul de Stat al SUA a ordonat Ambasadei sale de la Chișinău să pregătească opoziția pentru proteste în masă, în cazul realegerii sale, cerând anularea rezultatelor votului. Deja unele ONG-uri și surse media aruncă în spațiul public informații despre falsificarea alegerilor”, precizează Narîșkin.

CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Oficialul a mai subliniat că diplomații de la Ambasada SUA ar încearca să îi convingă pe oficialii structurilor de securitate ai R. Moldova să nu intervină în eventualele proteste stradale și să treacă imediat „de partea poporului”.

„Există informații că în R. Molova urmează să vină un grup de specialiști americani, specialiști în revoluții colorate. Aceștia vin cu cu sarcini clare”, a mai spus șeful SVR.

Narîșkin a subliniat că Statele Unite ar continua să „intervină în treburile interne ale statelor prietene Moscovei de-a lungul perimetrului frontierelor rusești. „În Belarus și Kârgâzstan se fac încercări aspre de a influența situația postelectorală”, a spus el.

„Afirmăm cu regret că Statele Unite, care proclamă atât de tare inacceptabilitatea oricărei interferențe externe în campania electorală, uită repede de acest postulat când vine vorba de asigurarea intereselor oportuniste ale Washingtonului în străinătate. În acest caz, un astfel de concept ca suveranitatea externă evident că se estompează. Cu adevărat America este mai presus de toate”, a conchis Narîșkin.

Menționăm că declarațiile șefului unuia dintre serviciile de inteligență rusești vin după investigațiile RISE Moldova și a Centrului „Dossier” care au demonstrat că actuala guvernare de la Chișinău își coordonează toți pașii cu FSB-ul rusesc. Igor Dodon, de exemplu, trimitea spre „aprobare” până și discursurile pe care urma să le rostească de la tribunele internaționale în numele R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md