fbpx

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral „Moldova 2024”: Trebuie să urmăm calea transformărilor

Republica Moldova are propria cale pe care trebuie să o urmeze – cea a schimbărilor și transformărilor, în măsură să asigure un nivel înalt de viață cetățenilor, iar programul „Moldova 2024” oferă soluții la cele mai stringente probleme cu care se confruntă țara și cetățenii – a declarat marți la Orhei, într-un briefing, candidata Partidului Șor la funcția de șef al statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Violeta Ivanov a făcut o totalizare a activităților din prima perioadă a campaniei electorale, menționând că a vizitat toate raioanele țării și sute de localități și a definitivat, împreună cu cetățenii, programul său electoral.

Consider programul prezidențial „Moldova-2024” o linie directorie care arată încotro trebuie să meargă țara. Nu spre Est și nu spre Vest, să nu tindă spre împrumuturi străine, să nu divizeze cetățenii pe criterii etnice, pe principii lingvistice sau altele. Moldova are calea ei – calea dezvoltării economice, modernizării infrastructurii, dezvoltării industriei, o țară cu un sistem social bine dezvoltat și cu salarii și pensii decente”, a declarat Ivanov.

Ea a amintit că programul său se bazează pe patru direcții prioritare: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina, lupta cu corupția.

În opinia Violetei Ivanov, relansarea economiei va permite să genereze suficiente surse pentru dezvoltarea infrastructurii, în special a celei rurale – reparația și iluminarea drumurilor din țară, atât naționale, cât și locale. Violeta Ivanov, își propune să elimine diferențele dintre sat și oraș, să redeschidă școlile și centrele medicale, să conecteze toate localitățile la rețeaua de apă și gaz.

Vom asigura conectarea la apă potabilă de calitate, precum și la rețeaua de gaz a tuturor localităților. Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal”, a dat asigurări politiciana.

Potrivit candidatei, programul „Moldova 2024” presupune și un șir de acțiuni concrete în domeniul dezvoltării agriculturii.

În primul rând, vom construi un sistem modern și eficient de irigare. Știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în Moldova”, a afirmat Violeta Ivanov.

Reprezentanta Partidului Șor a declarat că producătorii agricoli vor fi asigurați cu piață de desfacere, iar în acest sens construirea fabricilor de prelucrare a materiei agricole în raioane este o una din soluții.

Statul trebuie să devină principalul consumator al produselor autohtone. Statul trebuie să reglementeze prețurile, importul și exportul. Eu consider necesară implementarea unui program special care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact cu dobânzi de 0%”, a punctat Violeta Ivanov.

Principalul scop al programului „Moldova-2024” este asigurarea condițiilor bune de trai, a unor venituri decente pentru cetățeni și un sistem social bine dezvoltat. Documentul propune și o serie de acțiuni pentru stimularea și motivarea angajării tinerilor în câmpul muncii, indemnizații de până la 24 de mii de lei la naștere și alocații lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta 18 ani. Un alt obiectiv propus de Violeta Ivanov este că, până în 2024, salariul minim în țară să fie de 10.000 de lei.

Echipa Violetei Ivanov își propune să realizeze un pachet social important pentru pensionari. În acest context, prioritatea este majorarea pensiei minime până la 5000 de lei. Echipa Violetei Ivanov își propune transformarea rețelei de magazine sociale în magazine de stat, unde beneficiarii vor putea procura mărfuri la jumătate de preț. Farmaciile sociale vor fi prezente în fiecare localitate din țară, iar pensionarii vor primi gratuit medicamentele de bază. Violeta Ivanov susține că statul va oferi alocații lunare pensionarilor de 1000 lei pentru coșul alimentar și va acoperi jumătate din cheltuielile la plata serviciilor comunale. Fiecare pensionar va avea dreptul să meargă gratuit la sanatoriu o dată pe an.

Violeta Ivanova a reiterat că nivelul corupției în sistemul de justiție va fi diminuat prin instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, iar judecătorii, procurorii, șefii de poliție trebuie să fie aleși direct de către cetățeni.

Candidata Partidului Șor la funcția de șef de stat își propune să-i consolideze pe cetățeni în jurul unei singure idei naționale – cea de a renaște Republica Moldova.

În domeniul politicii externe, Violeta Ivanov a spus că va asigura relații bune cu țările vecine și va purta un dialog civilizat atât cu Estul, cât și cu Vestul.

Republica Moldova nu trebuie să aleagă între Est și Vest, dar trebuie să beneficieze de colaborarea cu toate țările lumii”, consideră Violeta Ivanov, care va figura pe poziția a cincea în buletinele de vot la scrutinul din 1 noiembrie.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button