‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSubvenții agricole record oferite fermierilor din SUA înaintea alegerilor

Subvenții agricole record oferite fermierilor din SUA înaintea alegerilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul Statelor Unite le asigură fermierilor americani un an record înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie: mai mult de o treime din veniturile fermelor din acest an vor proveni din subvenţii, scrie Agerpres.

Programele de asistenţă pot fi cheia succesului pentru preşedintele Donald Trump în state-cheie cum ar fi Wisconsin, Ohio, Iowa şi Minnesota, unde alegătorii pot înclina balanţa fie spre republicani, fie spre democraţi, jucând un rol decisiv în scrutin. În 2016, fermierii au fost în mare majoritate de partea candidatului republican.

Trump a contat pe acest sprijin în timpul conflictelor comerciale cu partenerii SUA. Retorsiunile Chinei şi ale altor ţări la tarifele americane de import au provocat pierderi de miliarde de dolari exportatorilor agricoli din Statele Unite. Fermierii au avut de suferit şi din cauza politicii de exonerare a unor rafinării de petrol de obligaţia de a adăuga etanol în carburanţi; măsurile au redus cererea de porumb pentru producţia de biocombustibili.

Plăţile de la bugetul federal pentru agricultură, de la asigurări pentru recolte până la compensarea pierderilor suferite de fermieri în relaţia cu China, au crescut în fiecare an din mandatul actualului preşedinte.

Contracandidaţii preşedintelui Trump şi ai vicepreşedintelui Mike Pence, democraţii Joe Biden şi Kamal Harris, au profitat de problema carburanţilor şi au promis o abordare multilaterală a comerţului internaţional, însă pentru mulţi agricultori subvenţiile sunt un motiv suficient pentru a vota din nou tandemul republican.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›