image
Sursa foto: customs.gov.md

Competiția chinologică organizată de Serviciul Vamal, la a patra ediție; Cum s-au descurcat cei mai buni patrupezi // VIDEO

„Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun”, este genericul celei de-a patra ediții a Competiției echipelor canine, organizate anual de Serviciul Vamal, unde cei mai buni și abili patrupezi au fost premiați.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15-16 octombrie.

Timp de două zile, echipele canine au concurat la patru probe. Trei dintre acestea au constat în căutarea și depistarea produselor din tutun, disimulate în lăzi, autoturisme și spații deschise.

customs.gov.mdcustoms.gov.mdcustoms.gov.md

Cea de-a patra probă, denumită generic „Ascultarea”,  este considerată una dintre cele mai dificile în cadrul întrecerilor chinologice. Vameșii au demonstrat mai multe elemente de dresaj canin în vederea evaluării obedienței și agilității câinelui.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Potrivit deciziei Comisiei de arbitri, poziția întâia a clasamentului a fost ocupată de inspectorul Panioglo Vasile și patrupedul Dunai, care au înscris un scor de 375 de puncte (121,5 sec.) din 400 posibile.

Cea de-a doua clasată a fost echipa formată din inspectorul Groapă Silviu și câinele Bary, care a înscris, de asemenea, 375 de puncte (124 sec.). Iar poziția a treia a fost ocupată de inspectorul-chinolog Afanasii Sergiu și patrupedul Mary, cu un scor de 310 puncte.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

În contextul situației pandemice din acest an, evenimentul a fost organizat doar cu participarea câinilor-vameși din Moldova. Anterior, competiția chinologică reunea reprezentanți ai autorităților vamale din țări precum România, Ucraina, Belarus, Germania, Marea Britanie ș.a.

Competiția echipelor canine „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun” are drept scop consolidarea capacităților de intervenție și a competențelor profesionale ale inspectorilor chinologi. Serviciul Vamal organizează evenimentul anual.

Noutăţile partenerilor

comentarii: