image
Sursa foto: 112.ua

China are o revenire economică miraculoasă și ar urma să termine anul în creștere

Economia Chinei continuă să crească, în timp ce țara asiatică încearcă să-și revină din criza provocată de pandemia de coronavirus. A doua economie a lumii a crescut cu 4,9% în cel de-al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit statisticilor publicate de stat, informează CNN.

Ritmul revenirii economice în China a crescut în ultimele trei luni față de cel înregistrat în al doilea trimestru (3,2%), când a doua superputere a lumii a reușit să evite la limită recesiunea indusă de pandemia de coronavirus care a cuprins aproape tot globul.

În același timp, cifrele din trimestrul al treilea sunt sub estimările analiștilor, care prognozau o creștere de 5,2% pentru perioada iulie-septembrie.

Deși majoritatea statelor continuă să se lupte cu virusul, recuperarea Chinei a fost destul de rapidă. Guvernul a impus restricții dure asupra cetățenilor și circulației persoanelor, dar a pus deoparte și sute de miliarde de dolari pentru proiecte majore de infrastructură care să alimenteze creșterea economică, scrie digi24.ro.

Rezultatele bune obținute în ultimele șase luni au ajutat China să recupereze pierderile acumulate după un prim trimestru catastrofal. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,7% în primele nouă luni din 2020, arată datele publicate luni de autorități.

"Economia chineză rămâne rezistentă, cu mare potențial. Se așteaptă continuare a recuperării, care va sprijini recuperarea economiei globale", a declarat Yi Gang, guvernatorul băncii centrale din China. Gang a adăugat că estimează o creștere economică de 2% pentru China în 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: