Actualitate

Turcia: Depozitul de gaze din Marea Neagră, cu 25% mai mare decât se estimase

Depozitul de gaze naturale Sakarya, descoperit în august în largul coastei oraşului Eregli, a fost estimat iniţial la 320 miliarde de metri cubi. Analiştii spuneau atunci că este una dintre cele mai mari descoperiri la nivel global în 2020.

Descoperirea a fost cea mai mare din Turcia, iar Ankara a spus că este un „miracol”, susţinând în acelaşi timp că Turcia ar putea deveni un exportator net de gaze naturale.

Sâmbătă, o explorare recent finalizată în secţiunea „Tuna-1,” amplasată la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecţia dintre frontierele maritime ale Bulgariei şi României cu apele teritoriale ale Turciei şi aproape de blocul Neptun din România, a arătat că rezerva conţine 405 miliarde de metri cubi.

„Lucrările la această gaură de foraj au fost finalizate după ce s-a ajuns la o adâncime de 4.775 de metri, aşa cum era programat anterior”, a spus Erdogan de la bordul navei de foraj Fatih.

Resursele ar putea fi folosite de Turcia încă din 2023.

Ankara a spus că descoperirea din Mărea Negra nu o va împiedica să exploreze şi în estul Mediteranei, în ciuda acuzaţiilor venite din Grecia că Turcia încalcă frontierele maritime.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *