Carabinierii în acțiune: Zeci de cazuri de huliganism, alcool consumat în public și droguri vândute la colțuri de case

Peste 2.400 carabinieri au activat săptămâna trecută la menținerea și asigurarea ordinii publice, precum și în activități de prevenire a răspândirii infecției de tip nou Covid–19 în mai multe localități din țară, fiind acoperite total 646 itinerarii, dintre care 59 patrule mixte și 587 patrule independente.

Foto: carabinier.gov.md

Au fost desfășurate 5 misiuni de asigurare a ordinii publice, 82 misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112.

În urma misiunilor desfășurate, în perioada de referință au fost constatate și documentate 61 de contravenții, printre cele mai frecvente se numără: Huliganismul nu prea grav – 18 cazuri (art.354 CCRM); Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 14 cazuri (art.355 alin.1 CCRM); Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantităţi mici sau consumul de droguri fără prescripţia medicului – 13 cazuri (art. 85 alin. 1 CCRM) și Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice – 7 cazuri (art. 761 alin.1 CCRM).

Totodată, au fost legitimate 93 persoane dintre care 5 persoane au fost reținute (săvârșire de infracțiuni– 2, orientări– 1, căutare penală– 2).


Pub