Sondaj: Câte voturi ar acumula candidații la Președinție în turul I și II al prezidențialelor și cine ar câștiga alegerile

La mai puțin de o lună până la desfășurarea alegerilor prezidențiale, o treime dintre moldoveni încă nu au decis cine este candidatul pentru care își vor da votul și pe care vor să-l vadă în fruntea statului în următorii 4 ani. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice si Marketing CBS AXA, la comanda Comunității „WatchDog.MD”, în luna octombrie. Cum s-ar repartiza voturile alegătorilor care deja au luat o decizie vedeți mai jos.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor sondajului, 33,7% dintre respondenți încă nu au decis pentru cine vor vota la scrutinul prezidențial de pe 1 noiembrie.

Alți 17 la sută dintre cei intervievați au spus că își vor da votul pentru actualul șef al statului, Igor Dodon, iar 13,3% au declarat că o vor susține pe lidera PAS, Maia Sandu.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar acumula 6% din voturi, candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov - 1,6%, Octavian Țîcu - 1,5%, Dorin Chirtoacă - 1,1%, Andrei Năstase - 1,1%, iar Tudor Deliu - 0,1%.

Totodată, 6 la sută dintre cetățenii intervievați au spus că nu vor participa la scrutinul prezidențial.

Cum s-au repartizat voturile în rândurile alegătorilor deciși vedeți mai jos:

Intenția de vot la prezidențiale / Sursa:watchdog.md

Totodată, respondenții au fost întrebați și pentru cine și-ar da votul în turul II al scrutinului prezidențial. Iată cum au răspuns, în dependență de opțiunile care li s-au propus.

Intenție de vot prezidențiale - turul II / Sursa:watchdog.md

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 octombrie, la telefon, pe un eșantion de 1001 persoane și are o marjă de eroare de circa 3,1%. Sondajul nu ia în calcul voturile cetățenilor de peste hotare și cele ale cetățenilor din stânga Nistrului.


Pub